News

Pedeapsă aspră pentru polițistul care a jefuit o sală de păcănele. Câți ani va sta după gratii

Polițistul care a jefuit o sală de păcănele în 2021 va ajunge după gratii, după ce judecătorii au decis să-l condamne pe bărbat la închisoare cu executare.
15.09.2023 | 10:54
Pedeapsa aspra pentru politistul care a jefuit o sala de pacanele Cati ani va sta dupa gratii
Pedeapsă aspră pentru polițistul care a jefuit o sală de păcănele. Foto: Captură Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Polițistul era dependent de jocuri de noroc și de pariuri și se pare că și-a dorit neapărat un câștig rapid, cel mai probabil pentru a face rost de bani pentru nuntă, sau pentru a-și ajuta copilul, conform unor alte surse. Cert e că a plecat din sala de jocuri cu 10.000 de lei, însă a fost prins, iar acum va petrece doi ani după gratii.

Pedeapsă aspră pentru polițistul care a jefuit o sală de păcănele

Hoțul a fost prins imediat după cununia civilă de către colegii săi, astfel că tânărul în vârstă de 24 de ani a fost imediat suspendat din funcția de agent principal al Serviciului de Investigarea Criminalității Economice IPJ Gorj. Judecătoria Târgu Jiu îl condamnase inițial la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Potrivit SpyNews, polițistul a încercat să își justifice actul prin faptul că avea nevoie urgentă de bani pentru copilul său bolnav, sau pentru nunta sa. Omul legii a intrat atunci într-o sală de jocuri din Târgu Jiu pe 26 februarie și a fost prins doar dopă două săptămâni pentru că nimeni nu a crezut că acesta ar putea fi autorul jafului.

Bărbatul a amenințat atunci o angajată a sălii de jocuri cu un cuțit și a obținut 10.000 de lei, pentru că femeia îngrozită nu a vrut să-și riște viața pentru bani. Bărbatul avea o problemă reală cu dependența de jocuri de noroc și pariuri sportive, astfel că anchetatorii s-au crucit când au aflat că acesta își amanetase inclusiv autoturismul personal pentru această boală.

ADVERTISEMENT

Astfel de incidente nu sunt tocmai o raritate în România, țara unde fiecare încearcă să se îmbogățească cum poate. Cel mai recent caz poate fi considerat cel din luna mai din Arad, acolo unde mai mulți hoți au vizitat o sală de jocuri din Chișineu-Criș, înarmați cu un pistol. Hoții aveau cagule pe față și au dat lovitura în 60 de secunde.

Pe camerele de supraveghere se vede cum hoții au obligat clienții din sală să stea în genunchi cu mâinile ridicate, timp în care au scos banii din casa de marcat. Potrivit anchetatorilor hoții au fugit cu 7.500 de lei. Au fost prinși în 24 de ore tocmai pentru că oamenii legii și-au dat seama că acei clienți aparent ”speriați” erau complicii hoților.

ADVERTISEMENT

De altfel, hoții, patru la număr, nu aveau nicio experiență infracțională și s-au uitat la prea multe filme, astfel că s-au gândit să dea o lovitură, dar să o presare și cu puțin dramatism. Așadar doi dintre ei au jucat rolul unor clienți speriați, care au fost ulterior identificați cu ușurință de anchetatori.

Interesant, pentru unii, în Camera Deputaților va fi votat un proiect de lege care va scoate păcănelele și sălile de jocuri din localități, lucru transmis de premierul Marcel Ciolacu. ”Avem și o propunere la Camera Deputaților privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc. Acestea, celebrele păcănele, să fie eliminate din toate orașele, așa cum este peste tot în Europa”, a anunțat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor statistice, aproximativ 100.000 de români ar avea nevoie de consiliere de specialitate pentru tratarea problemelor de dependență în ceea ce privește jocurile de noroc din România. Autoritățile transmit că industria jocurilor de noroc aduce încasări la bugetul de stat de aproximativ 1,7 miliarde de euro pe an, în condițiile în care 2.5 milioane de români au jucat cel puțin o dată.

ADVERTISEMENT