Fotbal international

Pedri o bagă la cheltuială pe Barcelona. Cât îi costă pe catalani performanțele noului „wonderkid”

26.12.2020 | 16:14
Pedri o baga la cheltuiala pe Barcelona Cat ii costa pe catalani performantele noului wonderkid
Pedri o bagă la cheltuială pe Barcelona. Cât îi costă pe catalani performanțele noului „wonderkid”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Barcelona va trebui să crească în mod consistent suma de transfer pentru Pedri (18 ani). Sosit în vară pe Camp Nou, de la Las Palmas, mijlocașul ofensiv impresionează încă din primul său sezon în tricoul blaugrana.

Conform sport.es, Las Palmas a pus mai multe clauze de performanță în contractul lui Pedri cu Barcelona. Suma finală de transfer poate ajunge la 20 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În acest sezon, în LaLiga și UEFA Champions League, Pedri a strâns 19 meciuri pentru catalani, perioadă în care a marcat două goluri și a oferit o pasă decisivă.

Barcelona e nevoită să plătească pentru performanțele lui Pedri

Barcelona a achitat deja șase milioane de euro pentru transferul lui Pedri. Fotbalistul a fost cumpărat în 2019, dar în sezonul precedent a rămas la Las Palmas sub formă de împrumut. La clubul din Gran Canaria vor ajunge alte patru milioane de euro după ce mijlocașul va atinge un anumit număr de partide jucate în tricoul blaugrana.

ADVERTISEMENT

O altă clauză din contractul lui Pedri prevede ca echipa lui Ronald Koeman să plătească în plus în momentul în care puștiul va debuta la echipa națională de seniori a Spaniei. Acest lucru nu s-a întâmplat încă, dar mijlocașul este deja component al selecționatei de tineret.

Potrivit sursei citate, Barcelona are toate șansele să ajungă să plătească mai mult decât triplu față de suma inițială care a ajuns în Gran Canaria. Pedri este unul dintre preferații antrenorului Ronald Koeman.

ADVERTISEMENT
  • Patru selecții și niciun gol are Pedri pentru naționala U21 a Spaniei.

Pedri și Ansu Fati au intrat în istoria UEFA Champions League

În 2020, Pedri a reușit o performanță notabilă, alături de un alt „wonderkid” al Barcelonei, Ansu Fati (18 ani). Pe 20 octombrie, meciul dintre Barcelona și Ferencvaros a devenit prima partidă din istoria Ligii Campionilor în care doi fotbaliști minori înscriu pentru aceeași echipă.

Barcelona a câștigat atunci cu 5-1, Fati marcând în minutul 42, iar Pedri în minutul 82.

Ansu Fati a împlinit 18 ani la scurt timp după acel meci, pe 30 octombrie 2020, în timp ce Pedri a devenit major pe 25 noiembrie 2020.

ADVERTISEMENT