Sport

Peluza Nord Craiova explică boicotul cu Rapid şi nu face niciun pas înapoi: „Să vină cineva în locul lui Papură”

Peluza Nord Craiova nu dă niciun pas înapoi. Virgil Cancea, unul dintre liderii galeriei a vorbit pentru Fanatik despre ultimele evenimente din Bănie.
25.10.2023 | 13:03
Peluza Nord Craiova explica boicotul cu Rapid si nu face niciun pas inapoi Sa vina cineva in locul lui Papura
Peluza Nord Craiova nu renunță la protest până când Corneliu Papură nu va pleca de la echipă. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Peluza Nord Craiova a decis să nu se prezinte la derby-ul cu Rapid din Giulești dacă Papură nu va pleca de la Universitatea. Virgil Cancea, unul dintre liderii galeriei, a vorbit pentru FANATIK despre această decizie.

Peluza Nord Craiova, ultimele detalii despre criza din Bănie: „S-a discutat și cu jucătorii și cu cei din conducere”

Virgil Cancea, unul dintre liderii Peluzei Nord Craiova, a explicat de ce ultrașii au luat această măsură radicală: „Comunicatul nostru cred că e destul de clar, vreau doar să accentuez ideea. Facem asta din cauza atitudinii jucătorilor și conducerii și a rezultatelor”.

ADVERTISEMENT

Protestul ar putea continua și la derby-ul cu FC U Craiova 1948 dacă Papură nu va pleca de la echipă„De-asta e protestul. E greu de spus acum dacă decizia e valabilă doar pentru meciul cu Rapid”.

Virgil Cancea a dezvăluit că suporterii comunică permanent cu U Craiova: „Noi vrem să se miște lucrurile și să se schimbe în bine, să intre pe făgașul normal. Atâta timp cât tu n-ai antrenor, n-ai decizie… S-a discutat și cu jucătorii și cu cei din conducere”.

ADVERTISEMENT

Peluza Nord Craiova cere antrenor nou la echipă: „Eu sper că e ca și plecat”

În privința situației lui Corneliu Papură, pentru galeria „leilor” lucrurile sunt destul de clare: „Nu e plecat. Să vină cineva în locul lui. Cine trebuie. Eu sper că e ca și plecat și nu se mai întoarce”, a mai declarat Virgil Cancea pentru site-ul nostru.

Peluza Nord Craiova a anunțat prin intermediul unui comunicat postat pe pagina de Facebook faptul că nu va fi prezentă la meciul cu Rapid: „Dacă în aceste zile nu va fi numit un antrenor demn de Ştiinţa, Peluza Nord nu se va prezenta la meciul din Giuleşti, ca reacţie la dispreţul conducerii faţă de ceea ce înseamnă Universitatea Craiova, urmând ca la meciurile viitoare modalităţile de protest să fie adaptate scopului suprem – binele clubului! Suporterii și istoria merită mai mult respect”.

ADVERTISEMENT

Fanii nu sunt nemulțumiți doar de Corneliu Papură: „Universitatea se prezintă în această ultimă perioadă ca un tanc cu echipaj incomplet. Într-adevăr, vorbim despre un tanc modern, cu dotări de ultimă oră, care pe hârtie sperie orice inamic. Problema mare este însă din interior, unde lipsesc mecanicul, care trebuie să dea o direcție (președintele), și trăgătorul care trebuie să lovească ținta  (antrenorul)”.

„Săgeți otrăvite” pentru Mihai Rotaru: „Un comandant care vrea să le facă pe toate, deși este depășit”

Nici Mihai Rotaru nu a scăpat de criticile suporterilor și e considerat principalul vinovat pentru situația de la echipă:„Avem doar un comandant care vrea să le facă pe toate, deși este depășit de complexitatea misiunii. Astfel, tancul nostru devine o pradă ușoară chiar și pentru echipamentele net inferioare ale adversarilor, inclusiv pentru tunarii de liga secundă.

ADVERTISEMENT

Revenind la termeni fotbalistici – degringolada din teren și rezultatele slabe sunt consecința directă a lipsei celor două entități din cadrul clubului: antrenor și președinte, la un nivel minim de decență. După cum ați văzut în ultima perioadă, Peluza Nord a protestat, prin diverse mijloace, dar se pare că acestea nu au fost suficiente și este clar că trebuie să încercăm altceva”.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,35 este cota pentru „1 solist” la meciul Rapid - Universitatea Craiova