Sport

FCSB, reacție după arbitrajul din Farul – Universitatea Craiova 3-2. Mihai Stoica: “3 situații în care puteam avea penalty și nu s-a mers la VAR”. Video

Fază controversată în prima repriză a meciului Farul - Universitatea Craiova. Adrian Cojocaru a acordat penalty după consultarea VAR. Mihai Stoica s-a revoltat.
08.04.2023 | 21:58
FCSB reactie dupa arbitrajul din Farul  Universitatea Craiova 32 Mihai Stoica 3 situatii in care puteam avea penalty si nu sa mers la VAR Video
Arbitrul Adrian Cojocaru a acordat un penalty în prima repriză. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
08-04-2023
19:59

Mihai Stoica se revoltă după penalty-urile primite de Farul: "Noi am avut trei situaţii!"

Farul a câştigat cu 3-2 în cele din urmă meciul cu Universitatea Craiova. Golul decisiv a fost marcat dintr-o nouă lovitură de pedeapsă dictată pentru echipa lui Hagi şi transformată de Larie. Managerul general al celor de la FCSB, Mihai Stoica, a postat pe Facebook şi a făcut o comparaţie cu meciul din prima etapă a play-off-ului când FCSB a solicitat trei lovituri de pedeapsă cu U Craiova şi nu a primit niciunul: “Noi cu Craiova am avut 3 situații în care puteam avea penalty și nu s-a mers la VAR. Dar ne-am ales totuși cu ceva. Un galben la Edjouma”.

Prima repriză a meciului dintre Farul şi Universitatea Craiova a fost una spectaculoasă, ambele formaţii reuşind să înscrie. A fost şi o fază controversată, judecată de arbitrul Adrian Cojocaru cu ajutorul video-arbitrajului.

Penalty dictat cu VAR la Farul – Universitatea Craiova. Cum au judecat faza Adrian Cojocaru şi Andrei Chivulete

În minutul 35, Mazilu a şutat peste poartă, dar Basile Ndong a avut o intervenţie neglijentă şi l-a călcat pe tânărul atacant al Farului. Arbitrul a lăsat jocul să continue, dar i-a fost atrasă atenţia din camera VAR.

ADVERTISEMENT

Andrei Chivulete şi Marius Marchidanu au fost în camera VAR şi după câteva minute l-au chemat pe Cojocaru la marginea terenului să revadă faza. “Centralul” a dictat imediat lovitură de pedeapsă.

Marius Avram: “Este un penalty evident, pe care cei din camera VAR l-au văzut”

Fostul arbitru, Marius Avram, prezent în studioul Digisport, a declarat că decizia de a acorda lovitura de pedeapsă este 100% corectă, iar de obicei astfel de faze sunt greu de observat fără arbitraj video:

ADVERTISEMENT

“În general, arbitrii nu dau fault din prima la aceste faze pentru că sunt tentaţi să urmărească mingea. De când s-a introdus VAR-ul, totul este monitorizat.

Ndong face un atac neglijent, iar după ce Mazilu dă în minge, îl calcă pe fotbalist. Este un penalty evident, pe care cei din camera VAR l-au văzut şi au atras atenţia arbitrilor”, a declarat Avram.

ADVERTISEMENT

Însă, Denis Alibec a irosit lovitura de pedeapsă şi la cabine s-a intrat cu scor egal, 1-1, după golurile marcate de Elvir Koljic şi Louis Munteanu. Farul a mai ratat câteva ocazii uriaşe în prima parte.

Farul Constanţa se poate distanţa de urmăritoare

O eventuală victorie a celor de la Farul Constanţa ar putea să mărească diferenţa faţă de principalele urmăritoare: CFR Cluj şi FCSB. Cele două rivale vor juca în meci direct în această etapă.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, pentru Universitatea Craiova este o şansă să intre în lupta la titlu. Dar echipa lui Eugen Neagoe are nevoie de cele trei puncte pentru a strânge diferenţa faţă de lider.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,27 este cota pentru ”1 solist” la Universitatea Craiova – Rapid

ADVERTISEMENT