Marea majoritatea a pensionarilor sunt nevoiți să trăiască cu venituri infime. Totuși, România e plină de excepții și de privelegiați. Într-o categorie fericită se află și mama unei vedete. Aceasta primește aproximativ 5.000 de euro de la stat.
Numărul mediu de pensionari înregistrat în România la nivelul anului 2020 este de 5,128 milioane de persoane, în scădere cu 29.000 faţă de anul precedent.
Dintre aceștia, Conform informaţiilor furnizate de Casa Naţională de Pensii Publice, în luna martie, 29,12% aveau pensia până la nivelul de 1.000 lei. Nu este cazul și pentru mama unei persoane cunoscute din showbiz. Această primește 26.000 de lei pe lună.
Nu sunt mulți însă cei care știu amănunte despre familia blondinei Sânziana Buruiană. Sânzi provine dintr-o familie înstărită. Mama sa a fost magistrat, iar tatăl consilier la Ministerul pentru Mediul de Afaceri și Antreprenoriat.
Mama vedetei, Corina Buruiană, primește o pensie specială de la stat după ce a fost judecător la Curtea de Apel București.
În urmă cu doi ani, la data la care a depus ultima declarație de avere, Corina Buruiană încasa anual de la statul român suma de 312.043 de lei, adică ceva mai mult de 26.000 de lei pe lună, potrivit wowbiz.ro.
Corina Buruiană a fost judecător la Curtea de Apel București până în 2009 și, de când a ieșit la pensie, suma pe care o primește lunar a crescut de cinci ori.
De exemplu, în 2016, Corina Buruiană încasa circa 115.000 lei pe an, adică aproximativ 9.500 lei pe lună. Vă amintim că ultima declarație a fost depusă în 2019. Așadar, în prezent pensia ar putea fi chiar mai mare de 26.000 de lei.
Familia Sânzianei Buruiană mai are două case. Una în Tâncăbești și cealaltă la Sinaia. Părinții vedetei mai dețineau și două terenuri în Ilfov și Prahova.
Ministrul Muncii spunea în luna Martie că există 9.500 de persoane care încasează o pensie specială medie de 9.600 de lei în România.
„În România sunt 9.500 de beneficiari de pensii de serviciu cu o pensie medie de 9.600 de lei, existând o diferență uriașă între ce se plătește pe contributivitate și ce vine de la bugetul stat. Pe de altă parte, sunt aproximativ 90 000 de români care au ajuns la vârsta de pensionare și care nu au acces nici măcar la pensia minimă socială, pentru că nu au stagiul minim de contributivitate, de 15 ani. Discuția despre echitatea și sustenabilitatea sistemului de pensii – obiective pe care mi le-am asumat – trebuie așadar în mod obligatoriu să includă o soluție pentru echilibrarea pensiilor de serviciu”, a scris Turcan pe Facebook, în luna martie.