ADVERTISEMENT
News

Pensiile vor crește până la finalul anului. Orban: „Vrem să facem dreptate pentru pensionari”

Ludovic Orban susține că pensiile vor crește până la finalul acestui an.
Autor: Anca Flondor | 24.05.2021 | 14:58
Pensiile vor crește până la finalul anului. Orban: „Vrem să facem dreptate pentru pensionari
Pensiile vor crește până la finalul anului. Orban: „Vrem să facem dreptate pentru pensionari". Sursa foto: hepta.ro

Președintele Camerei Deputaților promite creșterea pensiilor. Acest lucru se poate realiza doar în anumite condiții.

ADVERTISEMENT

Potrivit declarației făcute de Ludovic Orban pensionarii ar putea primi mai mulți bani până la finalul acestui an. Reforma pensiilor a fost asumată de guvern și vor avea loc modificări importante.

Pensiile vor crește până la finalul anului

Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că susține creșterea pensiilor, dar aceasta trebuie să aibă la bază o creștere economică serioasă.

“Deocamdată se lucrează la reforma pensiilor. Obiectivul principal al reformei pensiilor este acela de a elimina inechitățile prezente actualmente în sistemul de pensii din România.

ADVERTISEMENT

La contribuții egale de exemplu, dacă un om s-a pensionat în 1998 are o pensie mai mică decât un om care s-a pensionat în 2020. Unul dintre principalele obiective pe care le avem prin reforma pensiilor este să facem dreptate pentru pensionari.

La contribuție egală, la condiții de vechime, pensia trebuie să fie similară. Evident este vorba și despre un mecanism de indexare care să cuprindă acoperirea de 100% a ratei inflației și participarea la creșterea economică prin creșterea punctului de pensie.

Sunt și alte elemente care sunt în lucru. Ministrul Muncii lucrează la reformă”, a spus Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Când vor crește pensiile în România

Ludovic Orban a declarat că partidul din care face parte vrea să le facă dreptate tuturor pensionarilor din România. Întrebat la cât va ajunge punctul de pensie, acesta a preferat să nu răspundă.

“Noi am crescut pensiile cu 14% în an de criză economică, când doar Germania și-a mai permis creșterea pensiilor. Sigur că ne dorim să creștem pensiile în continuare, dar creșterea trebuie să aibă la bază o creștere economică serioasă.

ADVERTISEMENT

Ne propunem să finalizăm până la finalul acestui an. După aceea e o perioadă de implementare. Punctul de pensie…vă rog să-mi dați voie să nu răspund la asta până când se termină munca”, a mai spus Ludovic Orban.

Reforma pensiilor a fost asumată de guvern și vor fi făcute modificări importante. Printre acestea se regăsește creșterea vârstei de pensionare, eliminarea pe cât se poate a pensiilor speciale, dar și eliminarea pensionării anticipate. Se mai dorește și introducerea unor noi stimulente fiscale pentru prelungirea vieții salariatului dincolo de vârsta normală de pensionare.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!