News

Pensionarii care vor primi între 300 și 500 de lei în plus la pensie. Se întâmplă în luna octombrie 2023

Guvernul României a decis să acorde un ajutor financiar suplimentar pensionarilor, sumele variind între 300 și 500 de lei.
27.07.2023 | 08:18
Pensionarii care vor primi intre 300 si 500 de lei in plus la pensie Se intampla in luna octombrie 2023
Ajutorul va fi acordat în baza fondurilor europene, urmând să fie distribuit în luna octombrie. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Pensionarii români vor beneficia de un ajutor financiar în plus la pensie, cuantumul acestuia variind între 300 și 500 de lei, în funcție de valoarea pensiei lor. Această sumă suplimentară va fi oferită ca ajutor pentru a contracara efectele inflației.

Vești bune pentru pensionarii români

Ajutorul financiar va fi acordat pe baza fondurilor europene și se estimează că pensionarii îl vor primi în luna octombrie, după ce o primă parte a acestuia a fost deja distribuită la începutul acestui an.

ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a confirmat angajamentul guvernului de a oferi acest ajutor și a subliniat că vor fi respectate toate promisiunile făcute în acest sens.

“Sigur, tot ceea ce ne-am angajat că dăm vom da (…) Lăsați-ne să evaluăm exact situația în care ne aflăm. În opinia mea, dacă ne-am angajat, este un angajament, da, vom da”, a afirmat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, în cadrul unui interviu pentru Antena3.

ADVERTISEMENT

Cuantumul ajutorului suplimentar va fi diferit în funcție de valoarea pensiei pe care o au beneficiarii: Pensionarii cu o pensie mai mică de 1.500 de lei vor primi un ajutor de 500 de lei; Cei cu o pensie cuprinsă între 1.500 și 2.500 de lei vor primi un ajutor de 400 de lei;  Cei cu o pensie între 2.500 și 3.000 de lei vor primi un ajutor de 300 de lei.

Această măsură are scopul de a sprijini persoanele în vârstă cu venituri mai mici să facă față creșterii costurilor de trai determinate de inflație și să îmbunătățească situația financiară a acestora.

ADVERTISEMENT

Parlamentarii se bucură de pensii uriașe

Zeci de parlamentari se bucură de venituri considerabile, beneficiind de sistemul cumul pensie-salariu. În ciuda interdicției pentru angajații de la stat de a primi simultan pensie și salariu, parlamentarii au fost exceptați de la această măsură, invocându-se serviciul adus țării și numeroasele probleme rezolvate.

Majoritatea indemnizațiilor depășesc 200.000 de lei net, iar unul dintre liderii la acest capitol este fostul premier Nicolae Ciucă, care încasează lunar 34.000 de lei din pensie de militar, indemnizație de șef al Guvernului și cea de președinte al Senatului.

ADVERTISEMENT

Un alt exemplu este medicul Sorin Muncaciu, deputat AUR, care obține anual 300.000 de lei, inclusiv sub formă de pensie în dolari, ocupând astfel locul trei în clasamentul veniturilor parlamentarilor, alături de președintele României, Klaus Iohannis.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: