Premier League

Pep Guardiola i-a pedepsit pe jucătorii lui Manchester City după 3-0 cu Fulham

17.09.2018 | 17:13
Pep Guardiola ia pedepsit pe jucatorii lui Manchester City dupa 30 cu Fulham

Antrenorul Pep Guardiola i-a pedepsit pe jucătorii echipei Manchester City, fiind nemulțumit de prestația acestora în partida câștigată de sâmbătă cu nou promovata Fulham, scor 3-0. Conform cotidianului britanic The Sun, tehnicianul spaniol le-a anulat ziua liberă de duminică și i-a chemat la antrenament pentru a îmbunătăţi unele aspecte ale jocului.

Sunt furios. Jucătorii m-au supărat şi ei ştiu asta. Nu-mi place când ratăm sau când greşim pase simple. Am vorbit de atâtea ori despre aceste aspecte. Din acest motiv o să le arăt că putem să jucăm mai bine. Mă enervează când un jucător are o minge uşoară, dar alege să facă doi-trei paşi în plus sau dă o pasă slabă. Echipele mai puternice te pot pedepsi pentru aşa ceva. E normal să fie un alt tonus după pauza internaţională”, a declarat antrenorul spaniol.

Pep Guardiola i-a pedepsit pe jucătorii de la Manchester City și le-a ținut o ședință tactică

”Ei ştiu ce le cer la fiecare meci. Sunt lucruri simple pe care le-am greşit, în special în prima repriză. Am câştigat campionatul cu 100 de puncte, iar asta pare că ne-a schimbat puţin mentalitatea. A fost şi Campionatul Mondial, iar unii jucători au ajuns mai târziu. De acum trebuie să ne concentrăm mai mult”, a mai spus fostul tehnician al Barcelonei.

Astfel, Josep Guardiola a decis să-i pedepsească pe jucătorii de la Manchester City și i-a chemat duminică la antrenament, deși era ziua lor liberă. Spaniolul s-a implicat mai mult decât de obicei în ședința tactică, a evoluat alături de fotbaliști în jocul școală și a întrerupt meciul pentru a explica ce merge prost.

Pep Guardiola le oferă indicații tactice jucătorilor de la Manchester City în timpul meciului cu Fulham
Pep Guardiola le oferă indicații tactice jucătorilor de la Manchester City în timpul meciului cu Fulham

Manchester City a învins-o pe Fulham, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, într-un meci din etapa a cincea din Premier League. În această partidă, ”cetățenii” au avut 28 de ocazii de gol, dar au marcat doar de trei ori. Golurile au fost reușit de Leroy Sane, minutul 2, David Silva, minutul 21, și Raheem Sterling, minutul 47.

Manchester City va întâlni Olympique Lyon în Champions League

Campioana Angliei, Manchester City, ocupă locul trei după cinci etape, cu 13 puncte, la două puncte de Chelsea Londra şi FC Liverpool, care conduc în clasament cu maximum de puncte, 15.

Chiar dacă a fost furios pe jucătorii săi după Manchester City – Fulham 3-0, Pep Guardiola a avut cuvinte de laudă la adresa lui Bernardo Silva. “Este aproape imposibil să fiu mai bucuros decât acum. Pentru evoluția lui merită să joace toate minutele. Este un exemplu pentru toți. În sezonul trecut a jucat mult, dar la început de sezon nu prea a prins minute, și nu pot uita cum s-a comportat. Cât timp voi fi aici, el va continua la City. Este special! E foarte inteligent și poate juca pe multe poziții. Nu a marcat acum, dar are tot respectul meu. În mod normal, e jucătorul care aleargă cel mai mult. Îi mulțumesc lui Manchester City pentru că l-a transferat pe Bernardo”, a spus Pep Guardiola.

Manchester City va juca miercuri, 19 septembrie, de la ora 22:00, cu Olympique Lyon în prima etapă din Grupa F a Ligii Campionilor. La startul competiţiei europene, campioana Angliei este văzută de mulţi drept marea favorită la câştigarea trofeului. Bookmakerii oferă o cotă de 5,75 pentru succesul “cetăţenilor” în UEFA Champions League. Pentru meciul de miercuri, Pep Guardiola nu se va putea baza pe Claudio Bravo, Danilo, Kevin De Bruyne şi Eliaquim Mangala, toţi fiind accidentaţi.