Sport

Pep Guardiola vs Manchester United! Nu se lasă impresionat de amenințările rivalei

Pep Guardiola nu a fost impresionat de planurile conducerii celor de la Manchester United de a detrona dominația "cetățenilor".
02.03.2024 | 10:09
Pep Guardiola vs Manchester United Nu se lasa impresionat de amenintarile rivalei
Pep Guardiola a vorbit cu compasiune față de rivala United înainte de marele derby. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Antrenorul celor de la City, Pep Guardiola, a prefațat meciul cu Manchester United, partidă ce va avea loc duminică, 3 martie, ora 17:30.  Distanța dintre cele două echipe este enormă, 15 puncte în favoarea gazdelor de duminică.

Guardiola o compătimește pe Manchester United

Manchester City – Manchester United este capul de afiș al etapei din acest weekend de Premier League. În analiza partidei, tehnicianul a dat impresia că-l încearcă un sentiment de compătimire pentru ceea ce se întâmplă în ultimii ani la marea rivală, din punct de vedere al rezultatelor.

ADVERTISEMENT

Interesant este că declarațiile de compasiune ale lui Pep Guardiola la adresa lui Manchester United vin după ce rivala a anunțat că în doi-trei ani vor să revină în topul fotbalului englez. Tehnicianul nu s-a speriat de amenințările rivale și consideră că echipa sa este pregătită de orice. Dimpotrivă, Guardiola țintește sus și își dorește să câștige din nou Liga Campionilor.

“Sir Jim Ratcliffe (n.r. nou investitor Manchester United) și oamenii săi știu despre clubul lor. Eu nu știu nimic. Nu eu sunt persoana potrivită pentru a vorbi despre lucrurile de acolo, întrebați-i pe cei care sunt la United în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

Dacă au spus că au nevoie de doi sau trei ani, cine sunt eu să spun contrariul? Sunt destul de sigur că vor lucra pentru a reduce diferența, dar nu vă pot da un răspuns pentru că nu sunt acolo”, a punctat Guardiola, conform The Mirror.

Ulterior, Pep Guardiola și-a dat totuși cu părerea despre United și ceea ce se întâmplă la clubul rival. Tehnicianul consideră că retragerea lui Sir Alex Ferguson a fost sinonimă cu perioada de secetă a celor de la United.

ADVERTISEMENT

Laude pentru Sir Alex Ferguson

De altfel, Manchester United a câștigat ultima dată titlul de campioană în 2013, în urmă cu 11 ani. La acea vreme pe banca lui United se afla chiar Alex Ferguson. De la plecarea acestuia, clubul englez a intrat într-un con de umbră, în ciuda investițiilor masive în jucători.

“Trebuie să câștigi cu marile cluburi. Nu este ușor pentru United să vină de la o perioadă incredibil de reușită cu Sir Alex și să facă față la asta. Uneori pot înțelege. Înainte, în Anglia aveau mai multă răbdare cu antrenorii. Astăzi, toată lumea pune multă presiune”, a comentat Guardiola.

ADVERTISEMENT

Antrenorul “cetățenilor” are și motive de îngrijorare înaintea derby-ului. Pep Guardiola nu se va putea baza cu United pe serviciile lui Jack Grealish. Internaționalul englez s-a accidentat în partida din Cupa Angliei cu Luton Town. “El nu va fi apt pentru acest weekend, nu știu când va reveni”, a punctat Pep. United nu se va putea baza nici ea pe cel mai în formă jucător, Rasmus Hojlund, accidentat pentru o perioadă de trei săptămâni. 

 

ADVERTISEMENT