Sport

Pep Guardiola, avertisment pentru rivalele din UEFA Champions League: „Vrem să o facem din nou”

Pep Guardiola a lansat un avertisment pentru rivalele din UEFA Champions League înainte de startul „optimilor” de finală.
13.02.2024 | 14:23
Pep Guardiola avertisment pentru rivalele din UEFA Champions League Vrem sa o facem din nou
Pep Guardiola le-a transmis un mesaj amenințător rivalelor din UEFA Champions Leauge. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Pep Guardiola țintește al doilea trofeu consecutiv în UEFA Champions League cu Manchester City. Cea mai tare competiție intercluburi din Europa revine la mijlocul acestei săptămâni cu primele meciuri din turul „optimilor”. Antrenorul iberic al campioanei Angliei le-a pus în gardă pe rivale.

Pep Guardiola, avertisment pentru rivalele din UEFA Champions League

Manchester City a avut noroc la tragerea la sorți a „optimilor” UEFA Champions League. Câștigătoarea Grupei G va da piept pentru un loc în sferturi cu FC Copenhaga. Prima partidă a „dublei” va avea loc marți, 13 februarie, de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola este convins că Manchester City poate repeta performanța din sezonul trecut, când a câștigat în premieră trofeul. Antrenorul iberic a vorbit despre perspectivele clubului său înaintea confruntării din Danemarca.

„Când am venit acum opt ani la Manchester City, am avut senzația că poate această competiție (n.r. UEFA Champions League) era prea mult pentru noi. M-am gândit: ‘Ești sigur, Pep, suntem gata să facem asta?’”, a spus Pep Guardiola în primă fază, citat de Daily Mail.

ADVERTISEMENT

„Vrem să o facem din nou. Simțim asta mai mult ca oricând”

Manchester City a atins semifinalele UEFA Champions League în ultimele 3 sezoane. În stagiunea precedentă, echipa lui Pep Guardiola a spart gheața și a obținut primul trofeu UEFA Champions League chiar în sezonul în care a reușit „tripla”.

“Aceasta este cea mai bună moștenire pe care o las clubului și echipei, că Manchester City se poate bate din nou la câștigarea UEFA Champions League. Toate înfrângerile și momentele proaste ne-au ajutat să creștem și să fim în poziția în care ne aflăm.

ADVERTISEMENT

Întregul club are conștientizarea că putem încerca să fim noi înșine. Simțim asta mai mult ca oricând în Premier League și în Champions League. Vrem să o facem din nou. Avem jucători buni în echipă care știu să reacționeze în momentele proaste”, au fost cuvintele lui Pep Guardiola.

FC Copenhaga, surpriza „optimilor” de finală ale UEFA Champions League

FC Copenhaga a reușit o performanță extraordinară la finalul anului trecut, când a obținut calificarea în „optimile” UEFA Champions League. Danezii au încheiat pe locul 2 în Grupa A din care au mai făcut parte câștigătoarea grupei Bayern Munchen, Galatasaray și Manchester United.

ADVERTISEMENT

Campioana Danemarcei are un lot estimat la 84,6 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.com. În grupele UEFA Champions League, echipa antrenată de Jacob Neestrup a învins-o pe Manchester United, rivala lui City din Premier League, scor 4-3 în Danemarca.

ADVERTISEMENT