News

Percheziții cu peste 100 de polițiști și jandarmi în Olt. Sunt cercetate și infracțiuni comise în Caracal. Video

Mai mulți polițiști și jandarmi efectuează, sâmbătă, percheziții în județul Olt. Sunt verificate 42 de adrese ale unor persoane fizice și juridice bănuite de mai multe infracțiuni.
29.01.2022 | 11:09
Perchezitii cu peste 100 de politisti si jandarmi in Olt Sunt cercetate si infractiuni comise in Caracal Video
Peste 100 de polițiști și jandarmi efectuează percheziții în județul Olt. Sursa foto: ctnews.ro
ADVERTISEMENT

Peste 100 de polițiști, 25 de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și peste 40 de Jandarmi sunt angrenați sâmbătă în percheziții de amploare în județul Olt.

În acest dosar sunt vizați mai mulți suspecți, dintr-o amplă rețea care se ocupă cu furturi de bunuri la nivel internațional, care sunt aduse și vândute în țară.

ADVERTISEMENT

De asemenea, IPJ Olt anunță că sunt verificate și persoane bănuite că în perioada iulie-decembrie 2021, ar fi săvârșit mai multe infracțiuni în municipiul Caracal.

Peste 100 de polițiști și jandarmi efectuează percheziții în județul Olt

Cele 42 de percheziţii sunt realizate de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul de Investigaţii Criminale şi Poliţia Municipiului Caracal. Descinderile au loc sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.

ADVERTISEMENT

”Perchezițiile sunt desfășurate sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt și Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în dosare penale instrumentate la nivelul celor trei structuri de poliție.

În cauzele penale instrumentate de polițiști de investigare a criminalității economice, două persoane, în calitate de administratori a două societăți comerciale, sunt bănuite că în perioada 2014-2018, ar fi înregistrat în evidența contabilă achiziții fictive de la mai mulți furnizori, diminuându-și astfel obligațiile de plata la bugetul statului”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

ADVERTISEMENT

Sunt cercetate și infracțiuni comise în Caracal

Alte grupuri de persoane sunt bănuite că în perioada martie 2021 – 2022 ar fi săvârșit mai multe furturi, în străinătate, iar bunurile ar fi fost aduse în țară, unde ar fi fost vândute altor persoane.

De asemenea, alte persoane sunt bănuite că în perioada iulie – decembrie 2021, ar fi săvârșit mai multe furturi, în municipiul Caracal.

ADVERTISEMENT

”În cauzele penale instrumentate de polițiștii de investigații criminale, mai multe persoane sunt bănuite că în perioada martie 2021 – prezent, ar fi săvârșit mai multe furturi, în străinătate, iar bunurile ar fi fost aduse în țară, unde ar fi fost vândute altor persoane.

De asemenea, alte persoane sunt bănuite că în perioada iulie-decembrie 2021, ar fi săvârșit mai multe furturi, în municipiul Caracal”, au mai spus reprezentanții IPJ Olt.

”La activităţi participă peste 100 de poliţişti, 25 de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi peste 40 de Jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt şi Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova. Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române”, mai precizează IPJ Olt

ADVERTISEMENT