News

Percheziții DNA la Primăria Chiajna. Suspiciuni privind achiziția unui teren pe care s-a construit o școală

Procurorii DNA (Direcția Națională Anticorupție) fac percheziții la Primăria Chiajna, la mai multe companii și la o unitate de învățământ.
20.03.2024 | 11:41
Perchezitii DNA la Primaria Chiajna Suspiciuni privind achizitia unui teren pe care sa construit o scoala
Percheziții DNA la Primăria Chiajna. colaj Fanatik/ Foto Hepta.ro/ primariachiajna.ro
ADVERTISEMENT

Sunt percheziții DNA la Primăria Chiajna, miercuri, 20 martie. De asemenea, procurorii anticorupție au descins la o școală din localitate, dar și la mai multe companii, care ar avea legătură cu acest caz.

Percheziții la Primăria Chiajna. Procurorii DNA sunt la fața locului

Descinderile au loc după ce oamenii legii ar fi fost sesizați privind achiziția unui teren pe care s-a construit, recent, Școala Gimnazială Petru Rareș, din satul Dudu, potrivit Antena 3 CNN. Tot aici a fost deschisă și o grădiniță.

ADVERTISEMENT

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) se află la fața locului și caută probe. Conform sursei citate, au fost ridicate mai multe documente, urmând ca cercetările să facă lumină în acest caz.

De altfel, Primăria Chiajna s-a aflat în vizorul autorităților și acum câțiva ani. Edilul Mircea Minea a fost trimis în judecată de DNA, pentru abuz în serviciu, în cazul finanțării ilegale în clubul de fotbal Concordia.

ADVERTISEMENT

Primarul a fost membru fondator și președinte al consiliului director în clubul respectiv, conform procurorilor anticorupție. Faptele au avut loc în perioada 2007 – 2021. Prejudiciul se ridică la aproximativ 9 milioane de euro.

Primarul Mircea Minea, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Conform cercetărilor, primarul Mircea Minea, care se află în funcție de mai bine de 20 de ani, ar fi aprobat din bugetul insituției suma de 37.474.795 lei. În mai 2023, Minea a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

ADVERTISEMENT

Primarul „ar fi încheiat cu un club de fotbal mai multe contracte de finanțare nerambursabilă. Ar fi dispus efectuarea de la bugetul local a unor plăți în valoare totală de 37.474.795 lei.

Ar fi închiriat aceluiași club două baze sportive respectiv bunuri din componența acestora (aflate în proprietatea publică a primăriei Chiajna), în schimbul unor chirii substanțial mai mici (ex. 100 lei/lună pentru baza sportivă și 7,65 euro/oră pentru stadion) decât chiria de piață”, informa DNA, la momentul respectiv.

ADVERTISEMENT

În plus, măsurile ar fi fost luate „fără ca aceste demersuri să fi fost aprobate de către Consiliul local al comunei Chiajna. Sau să se fi realizat în urma desfășurării unor proceduri de licitație publică”. Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, în urma acestor fapte, Primăriei Chiajna i-ar fi fost adus un prejudiciu de 7.525.158 lei.

ADVERTISEMENT