News

Percheziții DNA la sediul ANPC din București. Există suspiciuni de corupție și luare de mită

Procurorii DNA au efectuat astăzi percheziții în birourile Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor din București.
19.10.2022 | 13:58
Perchezitii DNA la sediul ANPC din Bucuresti Exista suspiciuni de coruptie si luare de mita
Descinderi la ANPC București. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Peste 300 de percheziții fuseseră anunțate astăzi la nivel național, în sute de locații unde există suspiciuni că s-au comis infracțiuni. Spectrul acestora e larg și variază de la trafic de droguri sau persoane la evaziune fiscală, luare de mită sau alte fapte de corupție.

Percheziții la sediul DNA, există suspiciuni de corupție

Poliția Română și procurorii DIICOT, cu sprijinul Jandarmeriei Române, au, miercuri,peste 50 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de droguri, trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile.

ADVERTISEMENT

De asemenea, grupările sunt specializate în trafic de migranți, criminalitate informatică și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave”, este precizat într-un comunicat al autorităților.

”În primele 9 luni ale acestui an, au fost întocmite 1.162 de rechizitorii și au fost încheiate 311 acorduri de recunoaștere a vinovăției, fiind trimiși în fața instanței 3.219 inculpați, dintre care 1.229 în stare de arestare preventivă.

ADVERTISEMENT

Totodată, au fost întocmite 143 de rechizitorii și acorduri de recunoaștere a vinovăției, în care s-a reținut infracțiunea de constituirea unui grup infracțional organizat, alături de alte infracțiuni de competența DIICOT, fiind trimiși în judecată 907 inculpați, dintre care 431 în stare de arestare preventivă”, a transmis și IGPR.

Așadar, potrivit surselor Antena 3, există suspiciuni asupra unor fapte de corupție și luare de mită în cazul șefului adjunct de la ANPC, Paul Anghel, dar și asupra unei șefe de serviciu din cadru ANPC.

ADVERTISEMENT

Infracțiunile ar fi fost comise în perioada 2018 – 2022 și au legătură cu efectuarea unor controale la agenți economici, de la producători, distribuitori la marii retaileri de produse alimentare și nealimentare.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2022, în legătură cu efectuarea unor controale la mai mulți agenți economici (producători, distribuitori și mari retaileri de produse alimentare și nealimentare).

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de 19 octombrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții la o instituție publică situată în municipiul București. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, au transmis reprezentanții DNA.

ADVERTISEMENT
Tags: