ADVERTISEMENT
News

Percheziții în București, Ilfov și Prahova. Produse de lux, furate din avioanele de pe Otopeni. Ar fi implicați militari și angajați ISU

Autor: Adrian Baciu | 18.06.2020 | 09:46
Percheziții în București, Ilfov și Prahova. Produse de lux, furate din avioanele de pe Otopeni. Ar fi implicați militari și angajați ISU
Percheziții în București, Ilfov și Prahova. Produse de lux, furate din avioanele pe Otopeni. Ar fi implicați militari și angajați ISU. Foto: hepta.ro

Percheziții de amploare în București, Ilfov și Prahova. Mai multe produse de lux au fost furate din containerele încărcate în avioanele de pe Aeroportul Otopeni.

ADVERTISEMENT

De la bordul aeronavelor se furau produse de lux, cosmetice, dar și băuturi alcoolice, iar polițiștii și procurorii adună probe în acest sens.

Din primele informații, perchezițiile vizează infracțiuni de furt, complicitate la furt, tăinuire și delapidare.

ADVERTISEMENT

Percheziții de amploare într-un dosar de furt a unor produse de lux din Aeroportul Otopeni

Zeci de percheziții au avut loc în dimineața zilei de joi, 18 iunie, în București și în județele Ilfov și Prahova.

Acțiunile fac parte dintr-un dosar instrumentat în care mai multe persoane sunt acuzate că au furat produse de lux, cosmetice și băuturi din containerele încărcate la bordul avioanelor de pe Aeroportul Otopeni.

ADVERTISEMENT

Conform Digi24, din rețeaua infracțională ar face parte inclusiv angajați ai Ministerului Apărării și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

Până la această oră, Compania Națională Aeroporturi București si o firmă de catering care acționează în interior au confirmat, într-un comunicat, că unii dintre angajații lor și alți angajați de pe platforma aeroportuară sunt în custodia poliției.

ADVERTISEMENT

”Autoritățile au admis că firma respectivă și Compania Aeroporturi, precum și partenerii lor de afaceri au respectat toate reglementările și nu sunt responsabile pentru activitățile în care sunt implicați respectivii angajați.

Ambele se delimitează de acțiunile acelor angajați care nu au respectat prevederile legale”, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Prejudiciu de 800.000 de euro

În cursul acestei dimineți, Poliția Capitalei anunța că aproximativ 200 de polițiști pun în aplicare 28 de mandate de percheziție, în București și județele Ilfov și Prahova, într-un dosar instrumentat de Serviciul de Poliție Transporturi Aeriene Henri Coandă din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi București, în coordonarea Parchetului Militar București.

Cauza privește infracțiuni de furt, complicitate la furt, tăinuire și delapidare. Prejudiciul este estimat la aproximativ 800.000 euro.

ADVERTISEMENT

”Din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că de la finele anului 2019 și până în prezent, mai multe persoane ar fi sustras produse de lux – ceasuri, bijuterii, produse de marochinărie, produse cosmetice și băuturi din containerele ce se încărcau la bordul avioanelor, cu produse destinate comercializării strict în acest spațiu”, potrivit Poliției Capitalei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!