ADVERTISEMENT
News

Percheziții masive ale Poliției într-un caz de evaziune fiscală. Statul, fraudat cu peste 3,7 milioane de lei

Autor: Adrian Baciu | 26.08.2020 | 08:40
Percheziții masive ale Poliției într-un caz de evaziune fiscală. Statul, fraudat cu peste 3,7 milioane de lei
Percheziții masive ale Poliției într-un caz de evaziune fiscală. Statul, fraudat cu peste 3,7 milioane. Foto: news.ro

Mai multe echipaje ale Poliției Române au demarat, miercuri, percheziții masive într-un caz de evaziune fiscală din județul Galați.

ADVERTISEMENT

Angajații din MAI Poliţiştii fac două percheziții la locuințele unor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de peste 3.700.000 de lei, prin neplata datoriilor la statul român

Faptele de evaziune fiscală, prin care s-a produs bugetului de stat prejudiciul amintit, ar fi fost comise în perioada septembrie 2016 – ianuarie 2019.

ADVERTISEMENT

Percheziții ale Poliției într-un caz de evaziune fiscală. Fraude de peste 3,7 milioane de lei

În dimineața zilei de miercuri, 26 august, polițiștii au întreprins două percheziții, în județul Galați, la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală, care ar fi fraudat statul cu peste 3,7 milioane de lei, anunță Poliția Română, potrivit Mediafax.

”La data de 26 august, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează 2 percheziții domiciliare, în județul Galați.

ADVERTISEMENT

Este vizat un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată”, conform sursei citate.

Prejudiciul adus statului român

Anchetatorii din MAI au suspiciuni că, în ultimii patru ani, reprezentanții unei societăți comerciale nu ar fi evidențiat în actele contabile ale societății și în declarațiile depuse la organele fiscale o parte din veniturile realizate.

ADVERTISEMENT

”De asemenea, aceștia sunt bănuiți că ar fi evidențiat în documentele fiscale cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, respectiv achiziții fictive de bunuri și servicii, cauzând bugetului de stat un prejudiciu total de 3.734.064 de lei”, menționează Poliția Română.

La acțiunea în forță de miercuri, alături de polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, au participat și luptători S.I.A.S.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!