Sport

Performanță remarcabilă la academia Universității Craiova: „Avem mentalitate de învingători”

Universitatea Craiova este singurul club din România care are patru echipe de juniori calificare de pe primul loc în semifinalele Ligii de Tineret și ale Ligii Elitelor.
19.04.2024 | 10:55
Performanta remarcabila la academia Universitatii Craiova Avem mentalitate de invingatori
Performanță remarcabilă la academia Universității Craiova: „Avem mentalitate de învingători”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

„Alb-albaștrii” sunt în top la nivelul fotbalului juvenil din România, iar rezultatele Universității Craiova în plan intern sunt remarcabile. Centrul de Copii și Juniori al grupării din Bănie are patru echipe calificate de pe primul loc în semifinalele Ligii de Tineret și Ligii Eliterlor

Performanță remarcabilă la Universitatea Craiova: „Avem mentalitate de învingători”

Echipele de juniori de la Universitatea Craiova au ajuns o prezență constantă în fazele avansate ale competiților interne în ultimii ani. Gruparea din Bănie s-a făcut observată și la un turneu organizat în Dubai, unde au învins Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

Academia Universității Craiova s-a calificat de pe primul loc în semifinalele celor mai importante competiții din România, fiind și singurul club din țară care a reușit această performanță. Lucian Pretorian, managerul Centrului de Copii și Juniori, a vorbit despre rezultatele juniorilor.

„Într-adevăr o performanță remarcabilă, care vine să întregească tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Avem un concept clar la nivel de club, ci anume player first. Am încercat să dezvoltăm fiecare jucător, astfel încât să îi avem cât mai aproape de nivelul primei ligi.

ADVERTISEMENT

Automat nivelul echipei va crește și pe cale de consecință vin și rezultatele, dezvoltând mai mulți jucători. Obiectivele noastre rămân aceleași, ci anume să ducem jucători către prima echipă și senzația mea este că odată cu generația 2006 avem suficienți jucători să punem pe taraba primei echipe.

La Universitatea Craiova se crește cu o mentalitate de învingători și nimic altceva în afară de victorie nu este acceptat. În spatele întregii povești există o muncă de un an a întregului colectiv tehnic, i-am avut în fiecare moment aproape pe Corneliu Papură, Dragoș Bon și tot ce înseamnă partea administrativă”, a spus Pretorian.

ADVERTISEMENT

Derby-uri cu FCSB pentru juniorii Universității Craiova: „Ne lovim de cele mai bune echipe”

Juniorii Universității Craiova se vor întâlni cu FCSB în semifinalele Ligii de Tineret și Ligii Elitelor U16. „Alb-albaștrii” urmează să joace și cu CSA Steaua București, în Liga Elitelor U15, și Farul Constanță, în Liga Elitelor U17.

„În fazele finale ne putem lovi de cele mai bune echipe din România, ne lovim de FCSB, Farul și CSA Steaua. De aici încolo vom avea parte de meciuri bune. Munca și focusul nostru pe dezvoltarea jucătorului se reflectă în rezultatele echipei.

ADVERTISEMENT

Ne rămâne să continuăm pe același mod, pentru că acesta este singurul fel în care jucătorii vor fi gata pentru prima echipă. Generația 2010 a reușit calificarea în play-off-ul Ligii Elitelor la o categorie superioară, ce va veni din urmă este o generație de excepție, cu mulți copii talentați.

Cu siguranță dezvoltarea individuală este cea mai importantă, pentru a reuși acest lucru am pus în practică un proiect care aduce în fața copiilor până la 10 antrenamente săptămânale, fără joc. În ziua jocului îi duce cu un nivel de oboseală peste medie, însă pe termen lung vor putea domina altul ce face 5 antrenamente”, a declarat managerul Centrul de Copii și Juniori.

ADVERTISEMENT
2,70 este cota Betano pentru pronosticul „2 solist” la Sepsi - Universitatea Craiova