Sport

Universitatea Craiova U13, rezultate excelente la Dubai. ”Leuții” au bătut Bayern Munchen la un turneu organizat de Michel Salgado

Micii jucători de la Universitatea Craiova U13 au participat la un puternic turneu la Dubai și au obținut un succes important cu Bayern Munchen.
04.03.2024 | 17:44
Universitatea Craiova U13 rezultate excelente la Dubai Leutii au batut Bayern Munchen la un turneu organizat de Michel Salgado
Micii jucători de la Universitatea Craiova U13 au participat la un important turneu la Dubai și au obținut un succes important cu Bayern Munchen
ADVERTISEMENT

Dubai International Football Cup este una dintre cele mai prestigioase competiții la nivelul juniorilor. La acest turneu au participat grupe de copii de la cluburi celebre precum Real Madrid, FC Barcelona, Bayern Munchen, Chelsea sau AC Milan.

Universitatea Craiova U13, victorie cu Bayern Munchen la Dubai

”Leuții” antrenați de Marius Sava, fostul jucător din Bănie din anii 1990-2000, au fost repartizați în Grupa D, acolo unde au învins pe Al Wasl FC și Sharjah FC cu 3-1, dar au pierdut fără drept de apel în fața Barcelonei, scor 0-6.

ADVERTISEMENT

Calificată mai de parte de pe locul 2, Universitatea Craiova U13 a produs o mare surpriză a optimilor de finală ale competiției de la Dubai. Micii jucători ai Olteniei au învins Bayern Munchen, cu scorul de 2-1.

Aventura ”leuților” la prima participare în turneul Dubai International Football Cup s-a încheiat în faza sferturilor de finală. Puștii din Bănie au pierdut duelul cu italienii de la AC Milan, scor 0-2.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Marius Sava a avut în lot pentru acest turneu următorii jucători: Moscatelli, Petrescu, Nicolaescu, Neacșu I, Chirițescu, Miulescu, Neacșu M, Velcovici, Ancuța, Nedelcu, Păun, Cocora, Dobre M, Dobre A, Staicu, Soreamu, Tudor, Ciocardel, Băloi.

Turneul din Dubai, organizat de Michel Salgado

Pe lângă Marius Sava, din delegația Universității Craiova au mai făcut parte Lucian Pretorian, manager Centrul de Copii și Juniori, Silviu Bogdan, scouting Centru de Copii și Juniori, și Dragoș Bon, director tehnic.

ADVERTISEMENT

”Felicitări, copii! Ați fost minunați! Să învingi Bayern Munchen este o performanță deosebită! Să joci cu Barcelona, AC Milan este o experiență extraordinară! Muncă, muncă și iar muncă”, a fost mesajul pe care Silviu Bogdan le-a transmis micilor jucători.

Organizat de fostul fundaș al echipei Real Madrid, Michel Salgado, Dubai International Football Cup este un turneu la care participă juniori de la cele mai importante academii din lume, iar ambasadori au fost foștii mari fotbaliști Edgar Davids, Andres Iniesta și Bacary Sagna.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Marius Sava, supranumit ”Savarină” în perioada când juca, a fost singurul fotbalist care s-a opus celebrului exod dinspre Craiova către Dinamo, petrecut în 2002, iar din acel moment a devenit favoritul tribunelor din Bănie.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,20 este cota pentru „1 solist” la meciul Universitatea Craiova - Rapid