Sport

Performanță uriașă pentru sportul românesc! Stelistul a fost desemnat cel mai bun din Europa!

Un român a fost desemnat recent cel mai bun săritor de la mare înălțime din Europa, pe numele său Cătălin Preda, aflat în curtea celor de la Steaua București.
06.04.2024 | 17:50
Performanta uriasa pentru sportul romanesc Stelistul a fost desemnat cel mai bun din Europa
Un sportiv al CSA Steaua, desemnat cel mai bun săritor al Europei / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Un sportiv de la CSA Steaua a fost recunoscut pentru performanțele sale în domeniul natatiei. Cătălin Preda a fost recunoscut de organismele europene drept cel mai bun săritor de mare înălțime.

Cătălin Preda, stelistul desemnat cel mai bun din Europa

Cătălin Preda, un înotător din curtea Stelei, care a adus recent un sponsor mare, a fost desemnat de organismele europene drept cel mai bun săritor. Segmentul său este de sărituri în apă de la mare înălțime, reușind performanțe notabile în curtea clubului sportiv al armatei.

ADVERTISEMENT

European Aquatics este organismul care i-a oferit distincția lui Cătălin Preda. Înotătorul român a cucerit și medalia de bronz în proba masculină în februarie. Acesta a concurat în proba de sărituri de la mare înălțime, mai precis de la 27 de metri.

Românul este antrenat de către Florin Avasiloae la CSA Steaua, care se află într-un scandal, și a participat la Campionatele Mondiale de natație de la Doha. În Qatar, romanul a strâns un total de 410,20 de puncte și a fost unul dintre cei mai buni săritori.

ADVERTISEMENT

Cine este Cătălin Preda

În vârstă de 32 de ani, Cătălin Preda nu se află la prima sa performanță individuală. De-a lungul carierei sale a mai câștigat trei medalii de argint, cu excepția celei menționate anterior.

Prima competiție unde Cătălin Preda a impresionat a fost la Abu Dhabi în anul 2021. Românul a obținut medalia de argint în Emiratele Arabe Unite, cu o săritură de la 27 de metri.

ADVERTISEMENT

Anul 2022 i-a adus o nouă medalie de argint lui Cătălin Preda, care a obținut-o la Roma. Românul a participat la Campionatele Europene de Natație, care au avut loc în capitala Italiei.

De-a lungul carierei sale a concurat de 12 ori, prima dată fiind în anul 2008. Pe atunci, Cătălin Preda avea doar 16 ani și era o tânără speranța în domeniul sariturilor.

ADVERTISEMENT

Între 2008 și 2019, românul a concurat doar de pe platforma de 10 metri, urmând ca după să treacă la sărituri de mare înălțime, mai precis 27 de metri.

ADVERTISEMENT