Sport

Conducerea CSA Steaua, niciun merit pentru aducerea sponsorului Hyundai. Ce șanse sunt să se implice și la fotbal. Exclusiv

Conducerea clubului CSA Steaua București, zero merite pentru atragerea celor de la Hyundai ca sponsor. Cum au fost atrași sud-coreenii și ce șanse sunt să se implice și la fotbal.
01.04.2024 | 10:46
Conducerea CSA Steaua niciun merit pentru aducerea sponsorului Hyundai Ce sanse sunt sa se implice si la fotbal Exclusiv
Hyundai va fi sponsorul echipei de handbal a clubului Steaua în următorii 2 ani. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Conducerea CSA Steaua București a prezentat cu mare fast încheierea contractului de sponsorizare al echipei de handbal cu Hyundai Rotem, unul dintre cei mai mari producători de armament din lume, parte a conglomeratului sud-coreean Hyundai Motor Group.

Conducerea CSA Steaua București trebuie să îi mulțumească unui fost comandant al clubului pentru perfectarea înțelegerii cu Hyundai

FANATIK a aflat că marele merit pentru atragerea ultimului sponsor al CSA Steaua București îl are un om care nici măcar nu mai activează în cadrul clubului. Este vorba despre fostul comandant al clubului din 2019, colonelul Bixi Mocanu.

ADVERTISEMENT

Fără el, această mutare de imagine și financiară nu ar fi fost posibilă, japonezii fiind atrași în acest parteneriat în mare parte datorită conexiunilor generalului de brigadă trecut în rezervă în toamna lui 2023.

Uriașul conglomerat are venituri anuale de 2,2 miliarde de euro și are peste 3.800 de angajați. Este una dintre companiile cele mai importante la nivel global în domeniul construcției, materialului rulant și al vehiculelor militare.

ADVERTISEMENT

Ce șanse sunt ca Hyundai să se implice financiar și la secția de fotbal a CSA Steaua București

FANATIK a investigat dacă sud-coreenii au de gând să sponsorizeze și echipa de fotbal din cadrul clubului Steaua. Din păcate japonezii nu iau în calcul o astfel de variantă, neavând în funcțiile de conducere oameni care să se priceapă la management sportiv.

În aceste condiții sunt șanse extrem de reduse ca parteneriatul cu Hyundai să se extindă și la nivelul echipei de fotbal, mai ales în condițiile în care Steaua nu are drept de promovare.

ADVERTISEMENT

Înțelegerea dintre Hyundai Rotem și CSA Steaua București este valabilă timp de doi ani și a fost semnată la finalul lunii februarie de comandantul Ștefan Bichir și vicepreședintele executiv al companiei, Ahn Kyung-soo.

Din păcate, pentru „militari” situația în clasament în Liga Națională de handbal masculin e aproape disperată. Roș-albaștrii se află pe locul zece cu 17 puncte, la egalitate SCM Politehnica (locul 11) și se luptă pentru evitarea retrogradării.

ADVERTISEMENT

Conducerea CSA Steaua București nu a reușit să păstreze un sponsor important

Conducerea actuală a CSA Steaua București nu numai că nu a reușit să atragă sponsori la echipa de fotbal ci a și pierdut unul dintre cei mai importanți parteneri. FANATIK a dezvăluit încă din aprilie 2023 că Simion Apreutesei nu va mai continua să sponsorizeze academia clubului și echipa de fotbal prin intermediul companiei Alexander.

„Militarii” au pierdut astfel un parteneriat care aducea 200.000 de euro anual și unul dintre investitorii interesați să preia clubul de la Ministerul Apărării.

  • 2 ani e durata contractului de sponsorizare dintre Hyundai Rotem și CSA Steaua București
ADVERTISEMENT
Tags: