Sport

CSA Steaua, top secret! Măsură fără precedent luată de MApN. Exclusiv

CSA Steaua București, dosar secret! Decizia de ultimă oră luată de Ministerul Apărării Naționale care va stârni din nou controverse.
28.03.2024 | 12:57
CSA Steaua top secret Masura fara precedent luata de MApN Exclusiv
CSA Steaua București, ordin de la MApN pentru secretizarea fișei posturilor managerilor sportivi și a cadrelor militare. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

CSA Steaua București are un nou șef al tuturor sporturilor în urma concursului de la finalul lui 2023, funcție ocupată de Bogdan Marinescu, așa cum FANATIK a dezvăluit. La cererea superiorilor de la MApN, comandantul Ștefan Bichir a luat o decizie de ultimă oră despre care am aflat mai multe detalii.

CSA Steaua, secret de stat! MApN a secretizat fișa posturilor managerilor de sport și a angajaților militari

FANATIK a aflat că Ministerul Apărării a decis recent ca fișele posturilor managerilor sportivi și a angajaților militari din cadrul CSA Steaua București să fie secretizate, pe modul Ministerului de Interne.

ADVERTISEMENT

Această măsură este fără precendent în sportul românesc și este cel puțin ciudată mai ales că este vorba de cei care conduc destinele secțiilor unuia dintre cele mai importante cluburi din istoria României.

Se pare că fișa posturilor angajaților cu grad militar a fost clasificată pe motiv că este secret de serviciu, ținând cont că vorbim despre o instituție a statului cu regim de unitate militară.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua, obligată de MApN să pună în aplicare această măsură

Se pare că ordinul a venit din cele mai înalte funcții ale Ministerului Apărării, iar măsura a fost cu siguranță aprobabă și de ministrul Angel Tîlvăr și pe linie ierarhică de Eduard Bachide, Secretarul de Stat care e responsabil direct de soarta clubului Steaua.

Astfel, oricine dorește să afle care sunt responsabilitățile celor care decid destinele clubului Steaua de câteva zile nu mai poate accesa aceste informații, deși este vorba despre o instituție publică și care administrează bugete importante. Situația este similară cu ceea ce se întâmplă și la Clubul Sportiv Dinamo București.

ADVERTISEMENT

Una dintre explicații pentru această decizie e faptul că fișa postului oricărui angajat al statului nu ar face obiectul informațiilor de interes public. Adică nu poate fi comunicată fișa postului unui funcționar dacă cineva cere asta, cu atât mai puțin a celor care sunt funcționari cu statut special în cadrul Armatei Române.

Întrebările însă rămân. De ce Ministerul Apărării a luat acum această decizie? Cum este posibil și unde s-a mai văzut ca managerii sportivi ai unui club de prestigiu să aibă fișa postului secretizată? Acestea sunt întrebări care cel mai probabil vor rămâne fără răspuns din partea MApN și CSA Steaua București…

ADVERTISEMENT

Ce îl recomandă pe Bogdan Marinescu să dețină una dintre cele mai importante funcții din cadrul clubului Steaua?

Bogdan Marinescu a fost numit în fucția de șef al tuturor sporturilor în cadrul clubului Steaua însă nu a existat niciun comunicat în acest sens pe site-ul oficial al clubului sau pe celelalte platforme de comunicare folosite de „roș-albaștri”.

FANATIK a încercat să afle motivele pentru care Bogdan Marinescu a primit această funcție în urma unui concurs însă ne-am lovit de limbajul de „lemn” folosit de cei din conducerea clubului: „Cum v-am menționat în răspunsul anterior, organizarea concursurilor privind încadrarea funcțiilor militare se face de către comisiile de selecție din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

CSA Steaua București, răspuns evaziv în privința numirii în noua funcție a lui Bogdan Marinescu
CSA Steaua București, răspuns evaziv în privința numirii în noua funcție a lui Bogdan Marinescu

În urma examenului susținut, comisia de selecție a comunicat rezultatul prin care domnul Bogdan Marinescu a fost numit șef birou jocuri sportive. Criteriile luate în considerare de comisia de selecție se găsesc în Normele privind organizarea și funcționarea sistemului de selecție și ierarhizare în vederea evoluției în carieră a cadrelor militare din Ministerul Apărării Naționale”.

ADVERTISEMENT