News

Pericol mortal în avion, o cobra veninoasă a apărut în cabina pilotului, în timpul zborului. Aeronava a aterizat de urgență

Un incident mai puţin obişnuit s-a petrecut la câteva mii de metri în aer, în timpul unui zbor intern din Africa de Sud.
06.04.2023 | 12:07
Pericol mortal in avion o cobra veninoasa a aparut in cabina pilotului in timpul zborului Aeronava a aterizat de urgenta
O cobra a apărut într-un avion de pasageri
ADVERTISEMENT

Pentru pilotul sud-african Rudolph Erasmus trebuia să fie un zbor obișnuit până când, la o altitudine de puțin peste 3.000 de metri în timpul unei curse de la Bloemfontein la Pretoria, a observat în avion un “pasager” neobişnuit, o cobra care se târa și se ascundea sub scaunul său.

Pilotul a simţit cobra alunecându-i pe spate

„Sincer, la început am crezut că mintea mea nu înregistrează ceea ce se întâmplă”, a spus el pentru BBC. „Am simțit ceva rece alunecând pe cămașă, pe spate, şi m-am gândint că nu închisesem bine sticla de apă și că s-ar putea să-mi picure pe spate. Dar când m-am întors și m-am uitat în jos, am văzut o cobră târându-se și dispărând sub scaun” , a povestit el.

ADVERTISEMENT

Imediat pilotul a luat decizia să aterizeze forțat cu avionul privat, un Beechcraft Baron 58 cu patru pasageri pasageri la bord (și un șarpe) pe cel mai apropiat aeroport. Rudolph era conştient că mușcătura unei cobre galbene poate fi fatală și poate ucide un bărbat în doar 30 de minute. Totuşi, el nu a vrut să provoace panică printre pasageri, așa că s-a gândit mai întâi cu atenție înainte de a-i informa cu o voce calmă că în cabină se afla și un pasager nedorit.

„Mi-a fost foarte teamă că șarpele s-ar putea târî în spatele cabinei și ar putea provoca panică. Dar până la urmă m-am hotărât să le spun: Dragi pasageri, este un șarpe în avion, este sub scaunul meu, așa că voi încerca să aterizez cât mai curând posibil”, a mai declarat Erasmus, pentru BBC.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai afirmat că imediat s-a lăsat o linişte încât puteai auzi un ac căzând pe podea, toți pasagerii înghețând de frică pentru o clipă-două. El a adăugat că piloții sunt totuşi pregătiți pentru numeroase scenarii neprevăzute, dar asta nu include o întâlnire cu un șarpe veninos în carlingă. Cu toate acestea, căpitanul Erasmus a reacționat cum nu se putea mai bine.

Prezența șarpelui în avion, deși foarte șocantă pentru toată lumea, nu a fost complet surprinzătoare. Și anume, doi angajați ai Worcester Aero Club, de unde a decolat avionul, au spus că au zărit anterior un şarpe ascuns pe sub aeronave și că au încercat să îl prindă, dar fără succes.

ADVERTISEMENT

Căpitanul Rudolph Erasmus a mai adăugat că a încercat să găsească șarpele înainte de a se urca în avion, dar din moment ce nu l-a găsit pe nicăieri, a presupus că respectiva cobra s-a târât afară în timpul nopții sau dimineața devreme, astfel că el a decis să plece în cursa planificată.

Erasmus a fost salutat ca un erou local, iar comisarul pentru aviația civilă din Africa de Sud, Poppy Khosa, i-a lăudat „reacția cu adevărat grozavă care i-a salvat pe toți pasagerii din avion”, după cum informează News24. Dar pilotul, umil, spune că nu este nimic special în ceea ce a făcut: „Cred că laudele sunt puțin exagerate, pentru că… și pasagerii mei au rămas liniştiţi și calmi”.

ADVERTISEMENT

Momentul aminteşte de filmul “Şerpi în avion”, din 2006, în care, de asemenea, un pilot sud-african se confruntă cu prezenţa unor cobre în cockpit-ul avionului. Comparând incidentul cu cel din film, în care un agent FBI (Samuel L. Jackson) trebuie să facă faţă situaţiei, Erasmus – care spune că a mai văzut filmul – a declarat: „Chiar aşa m-am simțit la un moment dat”.

ADVERTISEMENT
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în...
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în București
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus...
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus "stop" și acum e sportivă profesionistă
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat...
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat şi în chiloţi la volan, iar iubita de 40 de ani l-a părăsit
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost...
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost aruncat la WC
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
BANCNOTELE CARE DISPAR definitiv! Decizia care se pregătește chiar acum
BANCNOTELE CARE DISPAR definitiv! Decizia care se pregătește chiar acum
Teroare în Europa. Se așteaptă atentate de sărbători
Teroare în Europa. Se așteaptă atentate de sărbători
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul...
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de...
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de carieră: „Mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Dacă știam ce vremuri vin...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i...
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i se va schimba complet
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!