News

Panică într-o gospodărie din Dolj. Localnicii au găsit un șarpe de doi metri. Cum au scăpat de el

A fost panică, sâmbătă, într-o gospodărie din Dolj, acolo unde localnicii au găsit un șarpe de doi metri. Cum au scăpat de reptilă.
25.03.2023 | 18:50
Panica intro gospodarie din Dolj Localnicii au gasit un sarpe de doi metri Cum au scapat de el
Șarpe de doi metri, găsit într-o gospodărie din Dolj. Jandarmii au intervenit de urgență. Sursa foto: Facebook/ IJJ Dolj / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un șarpe lung de doi metri a fost găsit, sâmbătă, 25 martie, într-o gospodărie din județul Dolj. Speriați de prezența creaturii atât de aproape de ei, oamenii au sunat de urgență la 112.

Șarpe de doi metri, găsit într-o gospodărie din Dolj. Jandarmii au intervenit de urgență

Incidentul din acest weekend a fost consemnat în comuna doljeană Ostroveni. Locatarii unui imobil au sunat la 112 pentru a anunța ca în beciul casei lor se află un șarpe imens.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au avut o reacție promptă. În urma apelului la Serviciul Unic de Urgență, un echipaj de jandarmi din cadrul unității din Dolj a fost direcționat către comuna Ostroveni, pentru a îndepărta acest șarpe din gospodăria vizată.

Ajunși la adresa indicată, jandarmii au găsit, în beciul gospodăriei, un șarpe de aproximativ 2 metri lungime pe care l-au eliberat în mediul natural”, transmite IJJ Dolj.

ADVERTISEMENT

Cei de la Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Vâlcea vin cu recomandări importante pentru populație. ”În astfel de situații, vă recomandăm să nu vă apropiați de reptile și să solicitați sprijinul prin S.N.U.A.U. 112”, se mai arată în comunicatul instituției.

Cum ajung de obicei șerpii în gospodăriile oamenilor

Șerpii sunt animale extrem de întâlnite în mediul rural din România. Uneori, cum este și cazul de mai sus, ele pot fi întâlnite şi în gospodăriile oamenilor. Pot exista o serie de explicații pentru care aceste animale ajung în apropierea oamenilor.

ADVERTISEMENT

La fel ca orice animal, și şerpii caută hrană. În această situație, gospodăriile cu păsări sau animale mici pot atrage şerpii în căutarea mâncării. Specialiștii mai spun că şerpii pot fi atraşi de rozătoarele din gospodărie sau de resturile alimentare.

În sezonul rece, iarna sau spre primăvară, șerpii caută locuri calde şi întunecoase pentru a hiberna. Gospodăriile de la sate oferă aceste condiţii. Reptilele se bagă prin grămezile de lemne sau de gunoi, unde pot sta o iarnă întreagă.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, un alt factor care poate atrage șerpii în gospodării este vegetația densă sau grădinile. Astfel de ”ambianțe” oferă un mediu prielnic pentru rozătoare, insecte şi alți prădători, ceea ce poate atrage şi șerpii în zonă.

ADVERTISEMENT