Life

Pericolul ascuns în spatele Whatsapp. Ce trebuie să verifici neapărat în aplicație

Dacă ai cont de Whatsapp, atunci ar fi bine să verifici neapărat această aplicație. Există un pericol imens, iar unele persoane riscă să își piardă și conturile.
18.01.2023 | 16:24
Pericolul ascuns in spatele Whatsapp Ce trebuie sa verifici neaparat in aplicatie
Ce verificare trebuie să facă neapărat utilizatorii Whatsapp. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Whatsapp a emis un avertisment pentru toți utilizatorii tăi. Reprezentanții aplicației le recomandă acestora să se asigure că folosesc aplicația corectă.

Ce trebuie să facă utilizatorii WhatsApp de urgență

Mai exact, este posibil să folosești o versiune necorespunzătoare de WhatsApp, care ar putea să îți expună mesajele. De asemenea, contul tău poate ajunge să fie interzis temporar sau permanent și chiar spionat pentru că folosești o “clonă” a aplicației WhatsApp.

ADVERTISEMENT

Adesea, aceste aplicații promit funcții suplimentare care nu sunt disponibile în versiunea normală a WhatsApp, dar prezintă totodată și riscuri uriașe.

“Aplicațiile neoficiale Whatsapp sunt versiuni modificate ale aplicației noastre, ceea ce înseamnă că sunt dezvoltate de terți și încalcă Termenii noștri de utilizare”, a avertizat WhatsApp.

ADVERTISEMENT

Totodată, sursa citată mai precizează că există pericole reale dacă alegi să folosești o aplicație falsă. Este posibil ca persoane străine să ajungă să îți citească mesajele și totodată să aibă acces și la fotografiile pe care le trimiți.

“Dacă le folosești, nu există nicio garanție că mesajele sau datele tale, cum ar fi locația ta sau fișierele pe care le partajezi, vor fi private și sigure. 

ADVERTISEMENT

De asemenea, contul dvs. ar putea fi interzis temporar sau permanent”, a mai transmis sursa citată.

Cum îți dai seama că nu folosești aplicația WhatsApp corectă

Cum te asiguri deci că folosești aplicația corectă? Verifică în primul rând paginile magazinului oficial pentru iPhone pe iOS și pe Android.  Versiunea oficială a WhatsApp va avea milioane de evaluări și miliarde de descărcări.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat că este posibil să fi primit deja o alertă de la Google dacă folosești una dintre aceste aplicații. Mai exact, Google emite avertismente pentru utilizatorii care au descărcat “clone” WhatsApp.

Așadar, este posibil să fi observat o alertă care să apară cu mesajul “Această aplicație este falsă”.

Ce pot ajunge să pățească utilizatorii WhatsApp

“Dacă ați primit acest avertisment Play Protect de la Google, probabil că folosiți o versiune neautorizată și neoficială a WhatsApp. 

Din cauza preocupărilor legate de securitate, Google poate dezactiva și dezinstala aceste aplicații”, au mai explicat cei de la WhatsApp.

În cazul în care se întâmplă să folosești o clonă a aplicației, iar contul tău va fi interzis, nu există nicio garanție că revenirea la WhatsApp oficial îți va permite să migrezi istoricul conversațiilor, notează The Sun.

Astfel, s-ar putea să fii nevoit mai apoi să renunți la vechile texte atunci când treci la WhatsApp oficial. Totuși, este un preț care merită plătit având în vedere că mesajele tale viitoare vor fi mult mai în siguranță, la fel ca și fotografiile.

Amintim că cei de la WhatsApp pregătesc și alte modificări despre care utilizatorii trebuie să le știe. Acestea ar urma să fie lansate în curând.

ADVERTISEMENT
Tags: