Life

WhatsApp pregătește o nouă actualizare importantă. Cum vei putea salva mesajele șterse

WhatsApp pregătește o nouă actualizare importantă, prin care mesajele șterse vor putea fi salvate. Funcția va proteja confidențialitatea utilizatorului.
05.01.2023 | 17:02
WhatsApp pregateste o noua actualizare importanta Cum vei putea salva mesajele sterse
Ce actualizare importantă pregătește WhatsApp. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ce actualizare pregătește WhatsApp. Dezvoltatorii aplicației lucrează la o funcție prin care mesajele șterse pot fi salvate.

WhatsApp, o nouă actualizare importantă. Vei putea salva mesajele șterse

Aplicația de mesagerie deținută de Meta lucrează la o opțiune care le va permite utilizatorilor să salveze mesajele șterse.

ADVERTISEMENT

Astfel, cei care folosesc WhatsApp vor putea marca mesajele care urmează să dispară. Cu ajutorul noii opțiuni “Disappearing Messages”, nu vei pierde mesajele importante.

Aceasta reprezintă o funcție automată a aplicației prin care mesajele sunt șterse după o anumită perioadă de timp, cum ar fi 24 de ore, pentru a proteja confidențialitatea utilizatorului.

ADVERTISEMENT

Cu noua funcție a aplicației, anumite mesaje nu vor fi șterse automat din conversație, potrivit The Sun.

Funcția a fost descoperită de WABetaInfo, un blog WhatsApp care a găsit opțiunea “în curs de dezvoltare” în versiunea beta a aplicației.

ADVERTISEMENT

În acest fel, orice utilizator care se află în conversație poate “păstra” un mesaj, dar poate să-l și șteargă. Poți “păstra” mesajul altcuiva, însă persoana respectivă îl poate șterge manual pentru toată lumea.

“Când cineva păstrează un mesaj care dispare, acesta este salvat pentru totdeauna pentru toate persoanele care iau parte la conversație.

ADVERTISEMENT

Dar oricine poate decide să restabilească expirarea acestuia prin anularea lui și nimeni nu îl va mai putea salva din nou”, se arată pe blogul menționat anterior.

La un moment dat ar putea exista o setare care le va permite administratorilor grupurilor WhatsApp să gestioneze această opțiune.

“Este posibil ca în viitor să existe o opțiune de grup suplimentară care să permită administratorilor de grup să gestioneze această setare, dar aceasta este doar presupunerea noastră personală.”, au mai menționat cei de la WABetaInfo.

Noua opțiune este în curs de dezvoltare în acest moment. Ar putea dura săptămâni sau chiar luni până va fi pusă la punct, așa că nu se știe când urmează să fie lansată.

Cum poți activa noua opțiune pe un telefon cu Android

Pentru a descărca aplicația pe un smartphone Android, trebuie să accesezi Google Play și să tastezi WhatsApp în bara de căutare. Derulează până la subsolul paginii, până când vezi “Become a Beta Tester”.

Apasă butonul “I’m In”, apoi “Join” pentru a confirma. Tot ce trebuie să faci acum este să aștepți actualizarea versiunii beta a aplicației.

Deschide aplicația și accesează Settings > Account > Privacy (Setări > Cont > Confidențialitate). Caută apoi opțiunea “Disappearing Messages” și setează comutatorul pe On.

Alege apoi o perioadă de timp pentru ca mesajele să dispară. Poate fi o perioadă de 24 de ore, 7 zile sau 90 de zile.

În conversația WhatsApp va apărea un mesaj care confirmă că opțiunea “Disappearing Messages” a fost activată.

Dacă vrei să activezi funcția pe un chat existent, trebuie mai întâi să-l arhivezi, iar apoi să-l dezarhivezi.

Poți activa opțiunea pe anumite conversații accesând setările individuale ale unui contact WhatsApp.

Cu toate acestea, funcția nu este una 100% sigură, deoarece unii utilizatori pot face capturi de ecran sau pot înregistra discuția de pe chat, lucru care nu poate fi anulat.

Trebuie menționat faptul că numai mesajele trimise după activarea opțiunii Disappearing Messages vor fi șterse, nu și cele vechi. Mesajele nu pot fi șterse și din alte chat-uri în care au fost redirecționate.

Mesajele dispărute vor fi stocate în continuare în copia de rezervă a unui destinatar. Acestea vor fi șterse atunci când utilizatorul va face o restaurare din copia de rezervă.

ADVERTISEMENT