News

“Perla turismului” de pe litoral care a renăscut din propria cenușă, după ce s-a investit o sumă uriașă în ea. Acum e de 5 stele și turiștii se bat pe rezervări

În ultimii ani, "perla turismului" de pe litoral a renăscut din propria cenușă. S-a întâmplat asta după ce s-a investit o sumă uriașă în ea.
30.07.2023 | 15:58
Perla turismului de pe litoral care a renascut din propria cenusa dupa ce sa investit o suma uriasa in ea Acum e de 5 stele si turistii se bat pe rezervari
Hotelul Inter din Venus -"Perla turismului" de pe litoral - a renăscut din propria cenușă. Cine a investit o sumă uriașă în el. Sursa foto: Hotel Inter Venus / Facebook
ADVERTISEMENT

Perla turismului de pe litoral, așa cum era cunoscut hotelul Inter din stațiunea Venus, a renăscut în ultimii ani. Acesta a trecut prin mâinile a doi milionari extrem de cunoscuți din România.

Hotelul Inter din Venus -“Perla turismului” de pe litoral – a renăscut din propria cenușă. Cine a investit o sumă uriașă în el

În ultimii ani, un hotel cu o istorie de peste o jumătate de secol a trecut prin transformări radicale. Inaugurat în 1971 sub numele de Carmen, redenumit apoi Inter, locația din stațiunea Venus a trecut prin proprietatea a doi cunoscuți oameni de afaceri.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, fostul hotel Carmen a fost renovat și deschis în 2013 în urma unor investiții de 10 de milioane de euro. La bază s-a aflat fostul patron al defunctei Astra Giurgiu, fostă campioană a României, Ioan Niculae.

În urma unor investiții de aproximativ 10 milioane de euro în modernizare, singurul hotel de 5 stele din stațiunea Venus își deschide porțile. Hotelul face parte din grupul de firme Interagro. Până în 2012, acesta s-a numit Carmen și a fost clasificat la categoria de 4 stele”, transmitea la acel moment Interagro.

ADVERTISEMENT

Din 2015, omul de afaceri din fruntea Interagro a decis să redenumească hotelul din ”Carmen” în ”Inter”. Date fiind problemele în justiție ale lui Niculae, acesta a decis să scoată la vânzare hotelul. Prețul inițial al acestuia a fost de 8,9 milioane euro, apoi redus la 7,1 milioane euro, fără TVA.

Într-un final, prețul la care s-a adjudecat hotelul a fost de 6,8 milioane de euro, potrivit Profit.ro. Omul de afaceri care a cumpărat hotelul este nimeni altul decât Gigi Becali. În 2021, când s-a realizat tranzacția, acesta a spus că e dispus să îl vândă înapoi lui Ioan Niculae.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali i-a făcut cadou hotelul fiicei sale

Hotelul Inter a ajuns la fiica latifundiarului, Theodora, și la soțul ei, Mihai Mincu. În urmă cu doi ani ei au preluat hotelul de 5 stele de la George Becali, care l-a cumpărat în 2021 de la Interagro, compania omului de afaceri Ioan Niculae, în urma unei licitații, pentru suma de 6,8 milioane de euro.

Fostul hotel Carmen, care a fost modernizat de Ioan Niculae cu aproximativ 10 milioane de euro și redeschis în 2013, a fost redenumit Becali Hotel în anul precedent.

ADVERTISEMENT

Hotelul nu a stat însă mult timp la familia Becali. În vara acestui an, Theodora Becali Mincu (28 de ani), fiica cea mare a omului de afaceri George Becali, împreună cu soțul său, Mihai Theodor Mincu, au vândut hotelul de 5 stele Inter din stațiunea Venus către familia Zamfir, proprietara Energoutil Contact din București. Totul într-o tranzacție evaluată la 8 milioane de euro. Asta a adus familiei Becali un profit de 1,2 milioane de euro, scrie NewsWeek.

În prezent, hotelul are 70 de camere duble, dintre care 54 clasificate la 5 stele și 16 clasificate la 4 stele, 10 camere de tip family și 12 apartamente. Locația este la mare căutare pe litoral.

ADVERTISEMENT