News

“Perla turismului” de pe litoral care a renăscut din propria cenușă, după ce s-a investit o sumă uriașă în ea. Acum e de 5 stele și turiștii se bat pe rezervări

În ultimii ani, "perla turismului" de pe litoral a renăscut din propria cenușă. S-a întâmplat asta după ce s-a investit o sumă uriașă în ea.
30.07.2023 | 15:58
Perla turismului de pe litoral care a renascut din propria cenusa dupa ce sa investit o suma uriasa in ea Acum e de 5 stele si turistii se bat pe rezervari
Hotelul Inter din Venus -"Perla turismului" de pe litoral - a renăscut din propria cenușă. Cine a investit o sumă uriașă în el. Sursa foto: Hotel Inter Venus / Facebook
ADVERTISEMENT

Perla turismului de pe litoral, așa cum era cunoscut hotelul Inter din stațiunea Venus, a renăscut în ultimii ani. Acesta a trecut prin mâinile a doi milionari extrem de cunoscuți din România.

Hotelul Inter din Venus -“Perla turismului” de pe litoral – a renăscut din propria cenușă. Cine a investit o sumă uriașă în el

În ultimii ani, un hotel cu o istorie de peste o jumătate de secol a trecut prin transformări radicale. Inaugurat în 1971 sub numele de Carmen, redenumit apoi Inter, locația din stațiunea Venus a trecut prin proprietatea a doi cunoscuți oameni de afaceri.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, fostul hotel Carmen a fost renovat și deschis în 2013 în urma unor investiții de 10 de milioane de euro. La bază s-a aflat fostul patron al defunctei Astra Giurgiu, fostă campioană a României, Ioan Niculae.

În urma unor investiții de aproximativ 10 milioane de euro în modernizare, singurul hotel de 5 stele din stațiunea Venus își deschide porțile. Hotelul face parte din grupul de firme Interagro. Până în 2012, acesta s-a numit Carmen și a fost clasificat la categoria de 4 stele”, transmitea la acel moment Interagro.

ADVERTISEMENT

Din 2015, omul de afaceri din fruntea Interagro a decis să redenumească hotelul din ”Carmen” în ”Inter”. Date fiind problemele în justiție ale lui Niculae, acesta a decis să scoată la vânzare hotelul. Prețul inițial al acestuia a fost de 8,9 milioane euro, apoi redus la 7,1 milioane euro, fără TVA.

Într-un final, prețul la care s-a adjudecat hotelul a fost de 6,8 milioane de euro, potrivit Profit.ro. Omul de afaceri care a cumpărat hotelul este nimeni altul decât Gigi Becali. În 2021, când s-a realizat tranzacția, acesta a spus că e dispus să îl vândă înapoi lui Ioan Niculae.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali i-a făcut cadou hotelul fiicei sale

Hotelul Inter a ajuns la fiica latifundiarului, Theodora, și la soțul ei, Mihai Mincu. În urmă cu doi ani ei au preluat hotelul de 5 stele de la George Becali, care l-a cumpărat în 2021 de la Interagro, compania omului de afaceri Ioan Niculae, în urma unei licitații, pentru suma de 6,8 milioane de euro.

Fostul hotel Carmen, care a fost modernizat de Ioan Niculae cu aproximativ 10 milioane de euro și redeschis în 2013, a fost redenumit Becali Hotel în anul precedent.

ADVERTISEMENT

Hotelul nu a stat însă mult timp la familia Becali. În vara acestui an, Theodora Becali Mincu (28 de ani), fiica cea mare a omului de afaceri George Becali, împreună cu soțul său, Mihai Theodor Mincu, au vândut hotelul de 5 stele Inter din stațiunea Venus către familia Zamfir, proprietara Energoutil Contact din București. Totul într-o tranzacție evaluată la 8 milioane de euro. Asta a adus familiei Becali un profit de 1,2 milioane de euro, scrie NewsWeek.

În prezent, hotelul are 70 de camere duble, dintre care 54 clasificate la 5 stele și 16 clasificate la 4 stele, 10 camere de tip family și 12 apartamente. Locația este la mare căutare pe litoral.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
Cristiano Ronaldo și-a aflat pedeapsa, după gesturile obscene din Arabia Saudită
Cristiano Ronaldo și-a aflat pedeapsa, după gesturile obscene din Arabia Saudită
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături...
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături cu carduri furate din spital
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare "scoasă din romanele SF" a companiei Alef Aeronautics
Doi candidați la primărie au fost împuşcaţi la câteva ore distanță în același...
Doi candidați la primărie au fost împuşcaţi la câteva ore distanță în același oraș din Mexic
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să...
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să se spele pe mâini, sunt un dezastru”
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut...
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu
Ciclonul care a răvășit Europa ajunge în România. Vor fi ninsori și vreme...
Ciclonul care a răvășit Europa ajunge în România. Vor fi ninsori și vreme rea
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care...
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care explică principiile utilizării armelor nucleare, scurse în presă
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume