Life

Cât costă o noapte de cazare la un hotel de 3 stele din Mamaia în iunie. Mulți români și-au scurtat sejurul pe litoral

Prețul pentru o noapte de cazare la un hotel de 3 stele din Mamaia în iunie. Mulți turiști români, nevoiți să-și scurteze sejurul.
12.06.2023 | 20:05
Cat costa o noapte de cazare la un hotel de 3 stele din Mamaia in iunie Multi romani siau scurtat sejurul pe litoral
Cât costă o noapte de cazare la un hotel de 3 stele din Mamaia. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Care este prețul pentru o noapte de cazare la un hotel de 3 stele din Mamaia in iunie. Mulți turiști preferă să meargă în străinătate la mare, iar cei care merg pe litoralul românesc își scurează vacanța din cauza tarifelor crescute.

Cât costă o noapte de cazare la un hotel de 3 stele din Mamaia în iunie. Cât de mult au crescut prețurile

Scumpirile din ultimul au au afectat inclusiv costurile cazărilor din stațiunile din România, indiferent că este vorba despre mare sau munte. Mulți români își scurtează vacanțele de pe litoral din cauza prețurilor mari de la hoteluri.

ADVERTISEMENT

Anul acesta, hotelurile de pe litoral au mărit tarifele cu aproape 10%, în comparație cu sezonul trecut. Unele camere sunt mai cosititoare decât erau anul trecut. Din acest motiv, sunt mulți turiști care nu își mai permit vacanțe foarte lungi la mare.

Specialiștii au observat faptul că românii tind să petreacă mai puține zile pe litoral față de anii trecuți. Mulți vin doar pentru un weekend, împreună cu familia.

ADVERTISEMENT

 “S-a mai redus puţin durata medie a sejurului. În loc să stea 5, 4 nopţi, în medie, stau 5 nopţi. Am mai pierdut un pic”, a declarat Adrian Voican, vicepreședintele ANAT (Asociația Națională a Agențiilor de Turism), pentru Observator News.

Cei mai mulți dintre turiștii care aleg să-și petreacă sejurul pe litoralul românesc optează pentru Mamaia și Eforie Nord, dar și pentru stațiuni precum Venus, Saturn și Jupiter. De asemenea, numărul rezervărilor pentru stațiunile Olimp și Eforie Sud a crescut destul de mult în 2023.

ADVERTISEMENT

În iunie, prețul pentru o noapte la un hotel de 3 stele din Mamaia, cu mic dejun inclus, este de 235 de lei de noapte pentru o persoană. Cei care își doresc condiții mai bune și mai multe servicii vor plăti prețuri mai mari.

Prețurile cazărilor vor crește în perioada următoare. De exemplu, la un hotel de 4 stele din Eforie Sud, la all-inclusive, prețurile ajung la aproape 1.000 de lei pe noapte în august.

ADVERTISEMENT

Pe litoralul românesc există 135.000 de locuri de cazare și peste 3.000 de hoteluri. Dintre acestea, 90 sunt acreditate la 4 stele, în timp de 40 oferă servicii all-inclusive.

Mulți români preferă concediul în străinătate

La fel ca în anii trecuți, mulți români optează pentru vacanțe în Grecia, Bulgaria, Albania sau Turcia. Deși unii manageri de la hotelurile din România au adăugat servicii în plus și condiții mai bune pentru cei cazați, romînii preferă să meargă pe litoralul din alte țări.

“În iulie plecăm în afara ţării. Anul acesta optăm între Albania şi Grecia. Albania pentru că nu am mai fost niciodată şi Grecia pentru că ştiţi cum e, mâncarică bună, ştim deja că marea este foarte frumoasă”, a spus o turistă pentru sursa menționată mai sus.

Pe de altă parte, unii hotelieri din România susțin că cererile de cazare au crescut față de anul trecut. “Avem o creştere de cerere de peste 50% faţă de perioadă similară a anului trecut”, a declarat un manager de hotel.

ADVERTISEMENT