ADVERTISEMENT
News

Persoanele testate pot afla mai rapid rezultatele COVID-19. Ce schimbare a făcut DSP-ul

Autor: Alexandru Năstase | 26.09.2020 | 15:51
Persoanele testate pot afla mai rapid rezultatele COVID-19. Ce schimbare a făcut DSP-ul
DSP schimbă felul în care anunță rezultatul testului. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Persoanele testate pot afla mai rapid rezultatele COVID-19. Acesta este anunțul oficial făcut de DSP. Concret, bucureștenii caer vor să știe dacă au coronavirus vor fi anunțați prin SMS, dacă sunt infectați.

ADVERTISEMENT

Serviciului de Telecomunicații Speciale trimite mesaje doar acelora care au rezultate pozitive la testele PCR. Vă readucem aminte că până în acest moment, cei care se testau erau anunțați telefonic de către angajații DSP despre rezultatul testului.

Nu o dată, oamenii aflau cu întârziere rezultatul deoarece DSP București are puțini angajați și nu reușea să facă față volumului uriaș.

ADVERTISEMENT

Ce anunț a făcut DSP despre testele COVID-19

Trebuie să știți că un pacient care are simptome de infecție respiratorie acută, rămâne în primul rând acasă. Acesta este obligat să sune la 112 și la medicul de familie.

Apoi așteaptă ambulanța, care îl va transporta la o unitate medicală pentru o examinare a simptomelor. Dacă deja are simptome grave, este internat în spital.

ADVERTISEMENT

Aici i se vor acorda primele îngrijiri și i se face între timp testul. Dacă are simptome uzuale, i se recoltează probe pentru test, după care rezultatul va fi trimis la DSP și DSP-ul comunica rezultatul pacientului.

De remarcat că pacienții care au simptomatologie de COVID, pe care medicii o pot vedea la un CT sau în urma unei radiografii, chiar dacă testul COVID este negativ, vor fi tratați ca și pacienții COVID, deci ca fiind infectați și va fi repetat testul la 48 de ore

ADVERTISEMENT

Pacienții confirmați cu COVID-19 sunt direcționați apoi de către DSP-uri, tot prin serviciile de ambulanță, pentru evaluare la spitale. Transportul lor se prioritizează în funcție de gravitatea pacientului respectiv.

Așa cum deja se știe, pacienții asimptomatici, dar fără modificări biologice pot fi izolați în spital sau acasă, în funcție de ce decide medicul.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!