News

Peste 1.000 de camioane blocate în Ucraina, pe zeci de kilometri, la PTF Siret. Ce se întâmplă la Isaccea

Protestele fermierilor creează haos la frontiere. La PTF Siret, peste 1.000 de camioane din Ucraina nu pot să treacă. Ce se întâmplă la Isaccea.
17.01.2024 | 22:24
Peste 1000 de camioane blocate in Ucraina pe zeci de kilometri la PTF Siret Ce se intampla la Isaccea
Haos la frontiere din cauza protestelor fermierilor: peste 1000 de camioane blocate la Siret. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Din cauza protestului transportatorilor şi al fermierilor, situația la unele puncte de trecere ale frontierei este extrem de gravă. În est, peste 1.000 camioane așteaptă să intre în România prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Porubne – Siret.

Haos la frontiere din cauza protestelor fermierilor: peste 1000 de camioane blocate la Siret

Miercuri, 17 ianuarie 2024, protestele transportatorilor şi fermierilor au continuat la nivel național, pentru a opta zi consecutiv. Cele mai afectate de aceste mișcări sunt zonele de frontieră.

ADVERTISEMENT

Astfel, în prezent sunt mai mult de 1.000 de camioane care aşteaptă să intre în România pe la vama Siret. Coloana aici se întinde pe zeci de kilometri în Ucraina. Încă de luni, intrarea în ţară e blocată de autovehiculele protestatarilor. Se poate circula pe un singur fir, alternativ pentru ambele direcţii.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava (STPF), Alina Petraru, a spus, miercuri, că niciun camion nu a tranzitat Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, între Ucraina şi România. Se întâmplă asta încă de luni după-amiază, ca urmare a protestului agricultorilor şi transportatorilor români.

ADVERTISEMENT

Cel mai mult are de suferit traficul pentru auto-marfare. Acesta este întrerupt complet pe sensul de intrare în România, arată sursa citată. ”Începând din data de 15 ianuarie 2024, ora 16,15, traficul prin PTF Siret pentru automarfare, pe sensul de intrare în ţară, este întrerupt, din cauza protestelor fermierilor şi transportatorilor“, a afirmat reprezentantul STPF, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, cei de la Poliția de Frontieră mai precizează că, în această perioadă, tranzitul prin PTF Siret al autoturismelor, microbuzelor şi autocarelor s-a desfășurat normal, atât pe intrarea, cât şi pe ieșirea din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Ca urmare a protestului fermierilor şi transportatorilor, traficul se desfăşoară cu dificultate pe DN2 şi DN 29E, fiind afectat tranzitul transfrontalier doar la intrarea în ţară şi numai pentru automarfare, prin două puncte de frontieră – PTF Siret (la frontiera cu Ucraina) și PTF Stânca (la frontiera cu R. Moldova) – sens în care efective din cadrul Poliţiei Române, Jandarmeriei şi Poliţiei de Frontieră acţionează în teren pentru gestionarea situaţiei”, se arată pe site-ul Poliției de Frontieră.

Care e situația la PTF Isaccea

Situația este mult mai bună la Isaccea. Și aici, conform reprezentanților Gărzii de Coastă, are loc un protest, chiar în apropiere de Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, traficul prin acest punct de frontieră nu a fost afectat. Autoritățile au mai menționat că se înregistrează zece minute de așteptare pentru persoane şi autoturisme.

Ca urmare a protestului agricultorilor şi transportatorilor de pe comunicaţia Şoseaua Portului, ce face legătura între P.T.F. Isaccea şi E 87, facem precizarea că traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea nu a fost afectat şi se desfăşoară în condiţii normale.

La faţa locului acţionează în sistem integrat efective ale Poliţiei Române, Jandarmeriei Române şi Poliţiei de Frontieră pentru gestionarea traficului rutier, asigurarea ordinii şi liniştii publice si siguranţa cetăţenilor”, au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

ADVERTISEMENT