News

Peste 100 de români au fost repatriați. Au fost aduși din Franța, Belgia și Olanda

12.04.2020 | 12:09
Peste 100 de romani au fost repatriati Au fost adusi din Franta Belgia si Olanda
ADVERTISEMENT

Autoritățile au anunțat că peste 100 de cetățeni români, afectați de măsurile de restrângere a circulației, au fost repatriați sâmbătă din Franța, Belgia și Olanda.

Peste 100 de români au fost repatriați

Cei peste 100 de români au fost repatriați ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne.

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că sâmbătă au revenit în țară 117 cetățeni români care se aflau pe teritoriul Franței (42 de cetățeni), Belgiei (34 de cetățeni) și Olandei (41 de cetățeni).

Cetățenii români repatriați se aflau în străinătate cu titlu temporar, ca turiști rămași în tranzit, studenți, marinari, persoane aflate în situații speciale precum urgențe medicale, inclusiv muncitori sezonieri ale căror contracte au încetat fără ca aceștia să dispună de resurse financiare pentru a-și continua șederea.

ADVERTISEMENT

MAE le cere românilor din străinătate să respecte recomandările autorităților din aceste țări

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta Bruxelles-Amsterdam-București.

MAE le cere românilor să evite călătoriile externe care nu sunt absolut esențiale, deoarece acestea pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară.

ADVERTISEMENT

De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă.

Nu mai puțin de 330 de români aflați în Spania au fost aduși în România, vineri, prin intermediul a două curse aeriene ce au plecat din Barcelona și Madrid. Potrivit reprezentanților MAE, 41 de cetățeni spanioli au fost repatriați în țara de origine.

ADVERTISEMENT