News

Peste 25 de mii de doze de Remdesevir pentru România! Comisia Europeană trimite în țară medicamentul

03.08.2020 | 16:50
Peste 25 de mii de doze de Remdesevir pentru Romania Comisia Europeana trimite in tara medicamentul
ADVERTISEMENT

Peste 25 de mii de doze de Remdesevir pentru România! Aceasta este noutatea pe care a anunțat-o Ministerul Sănătății.

Concret, singurul tratament aprobat oficial la nivelul UE pentru boala Covid 19 va ajunge în curând la pacienţii din România.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre nu mai puțin de 25.157 de flacoane de Remdesivir care  vor ajunge în România în 3 tranşe în cadrul unui contract finanţat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare.

Remdesevir pentru românii bolnavi de COVID-19!

Prima tranșă intră în țară pe data de 7 august. Vom avea atunci 6026 de flacoane de Remdesivir. Atenție! Cantitatea va ajunge pentru un număr de peste 1200 de pacienţi eligibili.

ADVERTISEMENT

Fiecare bolnav primește 5 flacoane. Repartiția a fost făcută de experţii Comisiei Europene și ţine cont de numărul cazurilor de Covid 19 la 14 zile.

Drept pentru care, România are parte de a doua cea mai mare cantitate după Spania. La aproape o lună de zile distanță, mai exact pe 11 septembrie vom primi a doua tranşă din acest medicament.

ADVERTISEMENT

De data aceasta în România vor ajunge 10.336 de flacoane. Pe data de 9 octombrie vom primi alte 8795 de flacoane, aceasta fiind ultima tranșă.

Livrarea acestor cantităţi se va face în depozitele Companiei Unifarm, de unde vor fi distribuite spre spitale desemnate prin Ordin de Ministru, în funcţie de numărul de cazuri medii şi severe din aceste unităţi.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că remdesivir este un antiviral care, conform studiilor efectuate până acum, are un efect clar asupra reducerii timpului de vindecare în cazul pacienţilor cu forme severe de Covid 19. Medicamentul a fost creat iniţial de compania Gilead pentru boala virală Ebola şi infecţiile cu virusul Marburg.

Între timp, Food and Drug Administration din SUA a autorizat tratamentul de urgenţă la începutul lunii mai, pentru pacienţiii cu Covid aflaţi în stare foarte gravă, după ce s-a demonstrat că tratamentul are un efect scurtare a perioadei de recuperare.

De remarcat că medicamentul a ajuns până acum în România doar pentru uz compasional, adică de ultimă instanţă, într-o cantitate de numai 30 de doze

 

ADVERTISEMENT