News

Peste 600 de români afectați de anularea zborurilor Blue Air au cerut ajutorul autorităților. Anunțul MAE

MAE transmite că peste 620 de români au cerut ajutorul MAE, după ce au rămas blocați în Europa din cauza Blue Air.
07.09.2022 | 09:59
Peste 600 de romani afectati de anularea zborurilor Blue Air au cerut ajutorul autoritatilor Anuntul MAE
Sute de oameni cer ajutorul MAE din cauza Blue Air. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că oamenii au fost afectați de anularea zborurilor Blue Air și au solicitat sprijinul autorităților pentru a se întoarce în țară. Majoritatea solicitărilor au venit din Cehia, Cipru, Portugalia și Spania.

Peste 600 de români au cerut sprijinul MAE

Purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Mihail Filip, a anunțat pentru News.ro, că peste 620 de români au cerut ajutorul autorităților până marți, 6 septembrie, la ora 23:00.

ADVERTISEMENT

”MAE informează că, până la acest moment, au fost recepţionate semnalări din partea unor cetăţeni români afectaţi de anularea zborurilor din Cehia, Cipru, Croaţia, Grecia, Israel, Norvegia, Portugalia, Spania şi Regatul Unit.

Din informaţiile deţinute de MAE la acest moment, peste 620 de cetăţeni români au solicitat sprijinul Guvernului României pentru a se reîntoarce în ţară”, a precizat purtătorul de cuvânt al MAE.

ADVERTISEMENT

În acest context, în care compana Blue Air a anulat toate zborurile, a fost activată o linie telefonică (0040751084537) și o adresă de e-mail (callcenter@mae.ro). Cetățenii români aflați în dificultate în Europa pot să își notifice, astfel, situația. Totodată, oamenilor le este recomandat să ia legătura cu cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular din țara unde se află (https://econsulat.ro/Home/DateDeContact).

Blue Air a anunțat că sistează toate zborurile până luni, 12 septembrie 2022, după ce Administrația pentru Fondul de Mediu i-a blocat conturile. Măsura a fost luată pentru a recupera o datorie de 28 de milioane de lei, pe care Blue Air o vrea reeșalonată. Marea problemă a companiei este că a fost deja amendată cu 2 milioane de euro pentru proasta gestionare a situației, pe lângă datoriile astronomice deja acumulate.

ADVERTISEMENT

Datoria spre Fondul de Mediu e trecută în contul celor ”54.230 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente emisiilor de dioxid de carbon generate în anul 2021”, conform sursei citate.

Premierul Nicolae Ciucă a reacționat la aflarea acestei vești și a anunțat că la nivel european sunt peste 3.000 de călători blocați în diverse aeroporturi din străinătate.

ADVERTISEMENT

Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor, a anunțat că Guvernul va aloca în regim de urgență 5 milioane de lei companiei TAROM pentru a trimite avioane care să-i readucă în țară pe românii rămași blocați în Europa.

Vestea e proastă pentru Blue Air, pentru că această sumă se va adăuga datoriilor și așa imense pe care compania le-a acumulat. Cu conturile blocate, este greu de crezut că Blue Air mai poate fi pusă pe picioare.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie...
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia de cele mai multe ori calea exportului
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
Vom avea o NOUĂ zi NAȚIONALĂ! CÂND se va SĂRBĂTORI
Vom avea o NOUĂ zi NAȚIONALĂ! CÂND se va SĂRBĂTORI
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Filmul care face furori pe Netflix. Povestea e inspirată din realitate
Filmul care face furori pe Netflix. Povestea e inspirată din realitate
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”