Life

Peștele ieftin care e mai delicios decât somonul. E din Marea Neagră și se mănâncă foarte ușor pentru că are oase verzi. Puțini români îl includ în meniul lor

Peștele mai ieftin decât somonul, pe care nu mulți români în consumă. Indiferent de cum este preparat, gustul său este delicios.
24.02.2024 | 14:39
Pestele ieftin care e mai delicios decat somonul E din Marea Neagra si se mananca foarte usor pentru ca are oase verzi Putini romani il includ in meniul lor
Peștele mult mai delicios și mai ieftin decât somonul pe care nu mulți români în consumă. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

Peștele este unul dintre alimentele pe care specialiștii le recomandă cel mai des. Carnea sa delicioasă și slab calorică îl fac să fie o variantă perfectă pentru cei care vor o dietă echilibrată și bogată în nutrienți. Peștele bun nu este tocmai ieftin, dar există și opțiuni mai puțin scumpe și la fel de bune precum somonul.

Pește mai delicios și mai ieftin decât somonul

Peștele este una dintre cele mai versatile variante pe care o poate prepara oricine acasă. Indiferent de modul în care este gătit, peștele nu doar că este delicios, dar este și bogat în vitamine și nutrienți.

ADVERTISEMENT

De obicei, atunci când vor să se răsfețe cu preparate din pește, românii merg pe varianta clasică a somonului. Acesta este destul de scump și, tocmai de aceea, nu mulți își permit să îl pună frecvent pe masă.

Însă, un pește la fel de delicios precum somonul este zărganul, cunoscut și ca peștele cu oase verzi. Pescarii îi mai spun și țiparul de mare și se regăsește, predominant, în Marea Neagră.

ADVERTISEMENT

Deși este un pește delicios, nu mulți români au curajul să îl consume. Ceea ce îi sperie pe mulți pofticioși sunt oasele lui verzi, o culoare deloc familiară în rândul peștilor.

Care sunt cele mai delicioase moduri în care poate fi preparat zărganul

Zărganul este un pește a cărui carne are un gust aparte. În ciuda culorii verzi a oaselor, gustul cărnii nu este deloc afectat de ea. Fiind un pește bogat în vitamine, specialiștii recomandă consumul lui de cel puțin 2-3 ori pe săptămână.

ADVERTISEMENT

Zărganul este foarte simplu de recunoscut. Forma sa alungită și subțire îl face să semene cu un țipar. De asemenea, culoarea verde se regăsește și pe întregul corp, doar abdomenul având o culoare ușor argintie.

Zărganul, la fel ca alte specii, este un pește foarte versatil care permite gătirea sa în diverse moduri. Depinde doar de gospodine cum aleg să îl prepare și cum îl preferă. Pentru ca gustul său să fie unul și mai plăcut, este foarte importantă alegerea corectă a garniturii.

ADVERTISEMENT

Multe dintre persoanele care consumă zărgan îl preferă gătit sub formă de frigărui. Este delicios pus pe grătar și servit alături de o garnitură de cartofi dulci, salată și un vin bun, ales cu atenție.

Chiar și marii bucătari preferă zărganul. De cele mai multe ori, aceștia îl afumă sau îl pregătesc în saramură. Indiferent de forma în care este pus pe masă, zărganul rămâne o variantă perfectă pentru o cină în familie și nu numai.

ADVERTISEMENT