Life

Peștele gustos, cu oase puține, mult mai ieftin ca somonul. E ușor de gătit și bogat în vitamine

Peștele delicios pe care nu mulți români îl consumă. Are o mulțime de beneficii pentru organism și poate fi preparat în diverse moduri
16.02.2024 | 20:00
Pestele gustos cu oase putine mult mai ieftin ca somonul E usor de gatit si bogat in vitamine
Peștele care este mult mai iefin și mai gustos decât somonul. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Peștele este unul dintre cele mai sănătoase alimente. Specialiștii în nutriție recomandă introducerea în meniu a cărnii de pește, cel puțin o dată pe săptămână. Iată ce variante simple și gustoase ai la îndemână.

Peștele mai ieftin decât somonul care are multe beneficii pentru organism

Peștele este un aliment versatil care poate fi preparat în diverse combinații alimentare. Carnea de pește este foarte delicioasă, mai ales dacă este gătită așa cum trebuie. Și, totuși, nu mulți români aleg să consume pește într-o cantitate mare.

ADVERTISEMENT

De cele mai multe ori, ceea ce îi ține pe pofticioși la distanță sunt oasele peștelui. Poate deveni incomod ca, înainte de a savura peștele, să stai că îl cureți de zeci de oase.

Însă, nu toate tipurile de pește au multe oase. Un astfel de exemplu, foarte comun în rândul românilor este dorada. De obicei, dorada este confundată, ba chiar numele ei este asociat și altor specii de pește.

ADVERTISEMENT

Dorada este un pește de coastă prădător. Alimentația lui constă în moluște, arici de mare, sepii sau sardine. Nu doar carnea de doradă este una delicioasă, ci la fel de apreciate de marii bucătari și nu numai sunt și icrele de doradă.

Cei care vor să prepare dorada acasă, trebuie să știe că acest pește se comercializează, de cele mai multe ori întreg. Însă, în unele locuri poate fi găsit și sub formă de file.

ADVERTISEMENT

Cum se recomandă a fi preparată dorada

Dorada este pe placul pofticioșilor datorită aromei delicate, dar și a gustului deosebit. Acest pește nu este deloc greu de preparat și nici nu este nevoie să fii mare bucătar pentru a pune pe masa cel mai delicios pește.

Dorada este versatilă, ceea ce înseamnă că îi permite să fie gătită în mai multe feluri. De obicei, cel mai intens gust îl are dacă este preparată la grătar. Dar, la fel de aromată este și dacă se pune la cuptor, în sare.

ADVERTISEMENT

Acest tip de pește nu doar că este foarte gustos, ci și foarte sănătos pentru organism. Are beneficii pe care nu multe tipuri de pește le au, așa că este o variantă perfectă atunci când vrei să te bucuri de ceva delicios și sănătos, în același timp.

Dorada este un pește cu un conținut caloric slab, însă, are foarte multe vitamine. Consumată constant, aceasta poate reduce riscul de a dezvolta boli de inima sau cancer. În plus, consumul de dorada este benefică și pentru un sistem imunitar puternic.

Cu alte cuvinte, indiferent de modul în care alegeți să consumați dorada, beneficiile ei vor fi aceleiași. Aceasta poate fi preparată pe grătar, în cuptor sau la aburi și este o variantă cu care nu veți da niciodată greș.

ADVERTISEMENT