Life

Peștele cu mai multe beneficii decât somonul și care trăiește în Marea Neagră. Are oase puține, e de 10 ori mai ieftin, dar puțină lume îl mai mănâncă

Tipul de pește de care nu mulți români au auzit. Nu are deloc oase multe, iar dacă este preparat așa cum trebuie, este un adevărat deliciu în farfurie.
23.02.2024 | 17:00
Pestele cu mai multe beneficii decat somonul si care traieste in Marea Neagra Are oase putine e de 10 ori mai ieftin dar putina lume il mai mananca
Cel mai delicios pește fără oase pe care nu mulți români îl consumă. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

Specialiștii în nutriție recomandă consumul de pește datorită beneficiilor multiple pe care le are pentru organism. Nu trebuie neapărat să cumperi pește pentru a-l introduce în alimentația da, ci poți apela și la variantele mai ieftine. Acestea sunt numeroase și sunt la fel de bune pentru organism.

Peștele delicios pe care nu mulți români îl consumă

Peștele se numără printre alimentele care face minuni pentru organismul uman. Poate fi preparat în diverse feluri și toate sunt la fel de delicioase. În plus, este alegerea perfectă atunci când ești la dietă sau vrei să ai o alimentație echilibrată.

ADVERTISEMENT

De obicei, românii se îndreaptă spre speciile de pește populare și scumpe. Tocmai de aceea, mulți dintre ei evită să consume pește foarte des. Însă, există un tip de pește care nu este deloc scump și care este un deliciu în farfurie.

Stavridul este un tip de pește pe care nu mulți îl prepară, dar care foarte multe beneficii pentru organism. Cu un gust specific, stavridul este bogat în acizi grași omega-3 și nu numai.

ADVERTISEMENT

Acest pește este bogat și în proteine care ajută la repararea țesuturilor corpului. De asemenea, stavridul are un conținut ridicat de minerale esențiale pentru funcționarea corespunzătoare a organismului.

Stavridul, o explozie de beneficii pentru organism

Stavridul este un pește bogat în vitamine, precum vitamina D și vitamina B12. Aceste vitamine sunt esențiale pentru sistemul nervos și pentru sănătatea oaselor.

ADVERTISEMENT

De obicei, stavridul se poate prepara în diverse feluri. Mulți îl gătesc ca atare, dar poate fi folosit inclusiv în prăjituri sau în diverse mâncăruri pe bază de pește. Toate sunt la fel de delicioase.

Stavridul este recunoscut pentru aroma sa proaspătă și pentru gustul deosebit. Cele două pot varia în funcție de calitatea apei din care provine peștele. Însă, dacă este preparat așa cum trebuie, gustul său va fi unul excepțional.

ADVERTISEMENT

Pentru că are o carne destul de densă, stavridul poate fi preparat fără nicio problemă la grătar, poate fi copt sau chiar prăjit. Un al avantaj al acestui tip de pește este faptul că oasele sale sunt mici și subțire, ceea ce îl face ușor de consumat.

Nu este nevoie să petreci prea mult timp pentru a curăța stavridul de oase. De obicei, după ce este gătit așa cum trebuie, carnea lui se desprinde foarte ușor de pe oase.

ADVERTISEMENT