Simona Halep

Povestea adversarei Simonei Halep: “Doamne, mai dă-mi o şansă”

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Indian Wells şi o va înfrunta pe Petra Martic, Croaţia, pentru un loc în penultimul act.
14.03.2018 | 09:02
Povestea adversarei Simonei Halep Doamne mai dami o sansa
ADVERTISEMENT

În prezent locul 51 WTA, Petra Martic are mari şanse ca după Indian Wells să ocupe cea mai bună poziţie a carierei. A fost pe locul 42 în iunie 2012, dar de atunci s-au întâmplat atât de multe în cariera jucătoarei din Croaţia, care a fost chiar la un pas să fie nevoită să îşi încheie cariera.

La ediţia din 2012 de la Roland Garros, Petric ajungea până în optimi la Roland Garros. Avea doar 21 de ani, dar a atras imediat atenţia asupra sa, mai ales după victoria cu Marion Bartoli. Croata era deja văzută ca un viitor număr unu mondial.

ADVERTISEMENT

Nu avea să fie aşa, însă. Numeroase probleme provocate de accidentări au început în acelaşi an 2012. Şi au dus la o scădere constantă de formă. Practic, Petric ajunsese să nu se mai poată bucura de tenis. Declinul a fost unul extrem.

La finalul lui 2016, Petra era pe locul 266 mondial. Fosta mare speranţă a Croaţiei se transformase într-o jucătoare de pluton, care nici măcar nu îndrăznea să viseze la top 100. Era aproape să îşi piardă speranţa, dar a avut un ultim strigăt de ajutor.

ADVERTISEMENT

“Anul trecut (n.r.2016), înainte să mă accidentez iar, visam să pot juca din nou tenis la cel mai înalt nivel. Mă simţeam pregătită, dar au venit iar problemele fizice. Acum, mă simt în formă, simt că pot să ajung la un nivel bun. Sunt mai puternică mental. M-am rugat să ajung să trăiesc aceste clipe, spuneam ‘Doamne, mai dă-mi o şansă!’, Şi iată că o am, în sfârşit”, spunea Martic, în timpul Roland Garros 2017.

La French Open 2017, Mertic a ajuns din nou în faza optimilor şi juca din nou cel mai bun tenis al ei. De la acel moment a început ascensiunea. La Indian Wells, în această ediţie, Petra nu a pierdut încă set. Deşi a a înfruntat deja doi capi de serie, Strykova şi Ostapenko.

ADVERTISEMENT