Povestea adversarei Simonei Halep: “Doamne, mai dă-mi o şansă”

Gabriel Esanu   
in Stiri sportive
14/03/2018, 09:02
Povestea adversarei Simonei Halep: “Doamne, mai dă-mi o şansă”

În prezent locul 51 WTA, Petra Martic are mari şanse ca după Indian Wells să ocupe cea mai bună poziţie a carierei. A fost pe locul 42 în iunie 2012, dar de atunci s-au întâmplat atât de multe în cariera jucătoarei din Croaţia, care a fost chiar la un pas să fie nevoită să îşi încheie cariera.

La ediţia din 2012 de la Roland Garros, Petric ajungea până în optimi la Roland Garros. Avea doar 21 de ani, dar a atras imediat atenţia asupra sa, mai ales după victoria cu Marion Bartoli. Croata era deja văzută ca un viitor număr unu mondial.

Nu avea să fie aşa, însă. Numeroase probleme provocate de accidentări au început în acelaşi an 2012. Şi au dus la o scădere constantă de formă. Practic, Petric ajunsese să nu se mai poată bucura de tenis. Declinul a fost unul extrem.

La finalul lui 2016, Petra era pe locul 266 mondial. Fosta mare speranţă a Croaţiei se transformase într-o jucătoare de pluton, care nici măcar nu îndrăznea să viseze la top 100. Era aproape să îşi piardă speranţa, dar a avut un ultim strigăt de ajutor.

“Anul trecut (n.r.2016), înainte să mă accidentez iar, visam să pot juca din nou tenis la cel mai înalt nivel. Mă simţeam pregătită, dar au venit iar problemele fizice. Acum, mă simt în formă, simt că pot să ajung la un nivel bun. Sunt mai puternică mental. M-am rugat să ajung să trăiesc aceste clipe, spuneam ‘Doamne, mai dă-mi o şansă!’, Şi iată că o am, în sfârşit”, spunea Martic, în timpul Roland Garros 2017.

La French Open 2017, Mertic a ajuns din nou în faza optimilor şi juca din nou cel mai bun tenis al ei. De la acel moment a început ascensiunea. La Indian Wells, în această ediţie, Petra nu a pierdut încă set. Deşi a a înfruntat deja doi capi de serie, Strykova şi Ostapenko.

Ştirea MOMENTULUI

Gnohere, în presa luxemburgheză: “Nu îmi place echipa din Cluj. Sunt aroganţi!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×