News

Petre Daea, așteptat de protestatari la ieșirea din DNA: ”Comuniștilor, ați distrus țara!”

Petre Daea a fost așteptat la ieșirea din clădirea DNA de protestatari nervoși, care i-au adresat injurii și l-au hărțuit pe stradă. ”Comuniștilor, ați distrus țara”, a fost scandarea preferată.
22.07.2022 | 10:36
Petre Daea asteptat de protestatari la iesirea din DNA Comunistilor ati distrus tara
Petre Daea, înjurat de protestatari la ieșirea din sediul DNA
ADVERTISEMENT

Actualul ministru al agriculturii a încercat să rămână neafectat de toată situația creată și a chemat jurnaliștii să meargă alături de el pe ”câmp”.

Petre Daea, hărțuit de protestatari la ieșirea din DNA

Vocea unui protestatar foarte nervos a perturbat liniștea din jurul sediului DNA, în momentul în care Petre Daea a ieșit de la audieri. În stilul caracteristic, Daea a încercat să ignore tot ce se întâmpla în jurul său și le-a transmis jurnaliștilor că merge pe ”câmp”, acolo unde i-a invitat pe toți.

ADVERTISEMENT

Între timp, protestatarii urlau pe stradă, urmărindu-l pe Daea: ”Comunistule! Comuniștilor! Ați distrus țara”. Astfel de situații sunt frecvente atunci când la DNA ajung reprezentanți ai PSD.

De altfel, atât ministrul Adrian Chesnoiu, cât și Petre Daea, sunt reprezentanți ai Partidului Social Democrat.  Ministrul Petre Daea a ajuns la sediul DNA în urmă cu o oră, pentru a fi audiat ca martor. Ministrul agriculturii a refuzat să comenteze situația, aceasta fiind poziția sa oficială de mai bine de câteva zile.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, Daea a fost nevoit să explice legăturile sale cu Mihai Cosmin Corobea, cel pe care Adrian Chesnoiu l-a ajutat să câștige un concurs, pe nedrept. Potrivit interceptărilor DNA, Corobea ar fi ”pila” lui ”Nea Petrică”.

Chesnoiu a negat, la rândul său, că Petre Daea ar fi făcut presiuni pentru a-și angaja pila. „Nu (nu a intervenit n.red), dar nu vreau să fac declaraţii despre acest dosar decât la final… Am spus acest lucru şi public. Nu fac declaraţii decât la finalul verificărilor”, a explicat Chesnoiu legătura sa cu Petre Dea.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, interceptările DNA pe această temă par să arate o implicare a lui Daea în angajarea apropiatului său.  ”Deja am fost prea domn cu toată lumea. Ce dreacu? Chiar la nea‘ Petrică vă găsirăți să. Omul acela m-a rugat și el două lucruri, trei, cinci, aproape șapte. Da, măcar, drecu, să i le rezolv”, sunt doar câteva dintre replicile lui Chesnoiu în această chestiune.

Tags: