News

Petre Daea dezaprobă ”abordările apocaliptice” de la TV: ”Ia foc lanul, auzi sirenele şi copiii în pântece se sperie”

La finalul ședinței de guvern de miercuri, ministrul agriculturii, Petre Daea, a subliniat că nu înțelege de ce la anumite televiziuni din România se propagă mesaje alarmante despre starea culturilor și secetă.
10.08.2022 | 16:47
Petre Daea dezaproba abordarile apocaliptice de la TV Ia foc lanul auzi sirenele si copiii in pantece se sperie
Petrea Daea susține că România are grâu suficient și pentru export. Foto: hepta.com
ADVERTISEMENT

În conferința de presă de la Palatul Victoria, Petre Daea a declarat că producţia de grâu a fost cu 15%-18% mai mică decât cea din 2021.  În același context, ministrul agriculturii a completat că va anunța cifrele oficiale săptămâna viitoare.

Petre Daea îndeamnă populația la calm

De asemenea, Daea a menţionat că ultima recoltă de grâu este suficientă și pentru consumul intern, și pentru export. Astfel, cel care conduce Ministerul Agriculturii a dezvăluit că nu înțelege de ce vede la televizor abordări apocaliptice.

ADVERTISEMENT

Iertaţi-mă pentru că sunt ministrul agriculturii şi trebuie să introduc liniştea şi încrederea. Am văzut abordările acestea apocaliptice uneori.

Am văzut o serie întreagă de abordări din astea apocaliptice, când începe pe ecranele de televizor că ia foc lanul, că auzi sirenele şi copiii în pântece se sperie. Nu e bine”, a declarat Petre Daea.

ADVERTISEMENT

Mai departe, el a fost întrebat ce crede despre mesajele în care fermierii se tem că seceta le-ar putea reduce cu 50% producțiile de porumb și floarea-soarelui. ”Nu contrazic niciodată fermierii pentru că ei se referă la suprafeţele pe care le au în exploataţie.

România stă bine și la producția de ulei

Nu-i contrazic şi sunt mereu aproape de ei. Nu-i contrazic pentru că aş face un deserviciu profesiei. Dar în teritoriul României situaţia este diferită de la o zonă la alta”, a spus Petre Daea.

ADVERTISEMENT

Pentru a fi și mai convingător, Petre Daea a subliniat că România va avea şi ulei în acest an. Răspunsul a venit după ce a fost întrebat cât de important este mesajul transmis în legatură cu faptul că România va avea suficientă producţie agricolă în 2022.

Ministrul agriculturii a mai explicat că nu toate suprafeţele au fost definitiv compromise. El a mai spus că în acele zone încă mai există producţie.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește culturile care nu au fost afectate, Daea a indicat că acolo există producţie de peste 10 tone la hectar. Conform datelor de la Ministerul Agriculturii, în România au fost raportate numai opt judeţe în care nu au căzut ploi.

 

ADVERTISEMENT