News

Petre Daea, savuros şi la predarea mandatului: ”Mi-am dat seama că nu mai sunt ministru când nu mi-ați pus apă în pahar”

Petre Daea și-a pierdut locul de ministru al agriculturii și a plâns pe holuri, însă nu a uitat să facă haz de necaz după această situație anticipată de analiști.
16.06.2023 | 13:32
Petre Daea savuros si la predarea mandatului Miam dat seama ca nu mai sunt ministru cand nu miati pus apa in pahar
ADVERTISEMENT

Așa cum prevede protocolul și legea, Petre Daea a organizat o ceremonie de predare-primire ministerului, mai exact lui Florin Barbu, un personaj controversat care nu a știut să răspundă cât e salariul minim în sistem. Nu au lipsit pupăturile și complimentele, dar și replicile marca Petre Daea

Petre Daea, savuros şi la predarea mandatului

Fostul ministru al agriculturii a ținut un discurs ”emoționant” la despărțirea de minister și nu a uitat să-și laude succesorul. ”Cel ce vă vorbește și-a încheiat mandatul. Cel care a fost audiat și a intrat în dispozitiv constituțional de a fi ministru și îl cunoașteți e vorba de prietenul, colegul, omul Florin Barbu. Te îmbrățișez, Florine, îți doresc succes, sunt mândru de tine”, a declarat Petre Daea.

ADVERTISEMENT

Totodată, ministrul a făcut o glumă: ”Mi-am dat seama că nu mai sunt ministru când nu mi-ați pus apă în pahar”. Încheierea a fost la fel de emoționantă: ”Te pupă tata. Te îmbrățișez, prietene! Succes!”. La rândul său, Florin Barbu a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Petrică Daea.

”Obiectivele principale ale agriculturii sunt realizarea programului național strategic, accesarea fondurilor europene, continuarea reabilitării sistemului de irigații. Vreau să transmit fermierilor că sunt un partener loial”, a completat Barbu. Petre Daea și-a pierdut, astfel, portofoliul, însă a câștigat simpatia votanților social-democrați după ce a plâns pe holuri, conform Puterea.ro.

ADVERTISEMENT

Mai mult, liderul PSD Marcel Ciolacu a fost surprins în timp ce îl îmbrățișa pe Daea pe holurile Parlamentului, la puțin timp după ce a fost înlocuit din funcție. Daea s-a împăcat foarte greu cu gândul că a fost înlocuit, mai ales că e vorba despre un personaj fără experiență în domeniu.

Florin Barbu este un fost inspector, șef de serviciu și director al Primăriei Slatina și, totodată, deputat PSD. Executivul Ciolacu a trecut fără probleme, cu 290 de voturi ”pentru” și 95 ”împotrivă”, în condițiile în care au votat doar 385 de parlamentari din totalul de 465. Cei care nu au participat la vot au fost parlamentarii UDMR, alături de o parte de cei din AUR.

ADVERTISEMENT

Fostul ministru Petre Daea și-a obișnuit audiența cu tot felul de declarații bizare, considerate de unii amuzante. De la războiul declarat cormoranilor și lăcustelor, la modul în care a apărat vacile din România, Petre Daea va rămâne, cu siguranță, în memoria celor care au fost interesați de politică în țara noastră.

“Sunt consecvent în ceea ce spun şi ceea ce fac. Trebuie să înţelegem bine că patrimoniul acesta gastronomic al României trebuie să-l şi păstrăm, să-l valorificăm şi să îl şi dezvoltăm în acelaşi timp. Să-l dezvoltăm prin componenta lui şi să îl dezvoltăm prin ceea ce trebuie să transmitem oamenilor de fiecare dată, în aşa fel încât să conştientizăm că suntem pe un traseu al respectării gusturilor, dar în acelaşi timp să nu ieşim din vadul pe care l-am cunoscut de-a lungul vremii şi pe care l-am făcut de-a lungul vremii.

ADVERTISEMENT

Şi sunt şi constant în ceea ce afirm de fiecare dată şi cu diverse ocazii, spunând tot timpul că nu este cazul să salivăm la orice propunere pe care o fac unii sau alţii şi nici nu putem să salivăm decât dacă ne place şi nouă. Nu ne plac nici greierii, nu ne plac nici lăcustele. Ne place laptele, ne plac produsele pe care le-am realizat de-a lungul vremii şi pe care le putem realiza în România, ştiind că avem, har Domnului, de toate, avem unde, avem cu ce, avem cu cine să facem hrana necesară populaţiei”, este doar una dintre declarațiile care l-au consacrat pe Daea.

ADVERTISEMENT
Tags:
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani...
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani sunt pârâţi la doamna
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani...
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani soția cu cea mai cunoscută amantă din România
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul...
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul ei a fost înșelat de soție. 𝐑𝐄𝐀𝐂𝐓̦𝐈𝐀 𝐀𝐌𝐔𝐙𝐀𝐍𝐓𝐀̆
Vestea nopții despre Dan Voiculescu! Anunțul la care nimeni nu se aştepta: Frica...
Vestea nopții despre Dan Voiculescu! Anunțul la care nimeni nu se aştepta: Frica de moarte...
Marica, probleme cu poliția. A scăpat miraculos
Marica, probleme cu poliția. A scăpat miraculos
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A...
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A rămas corigent de șapte ori la Conservator și face pe marele dascăl”
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei:...
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei: ”O să-i respectăm dorința! Nu vrem război...”
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că...
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că nu i s-a permis îmbarcarea într-un avion
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred...
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred că acolo mi s-a declanșat boala. E un sadism incredibil”
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română