Life

Petreceri cu alcool pe stradă, englezoaice bete-moarte. Imaginile desfrâului în Marea Britanie, după relaxarea restricțiilor anti COVID

13.04.2021 | 17:41
Petreceri cu alcool pe strada englezoaice betemoarte Imaginile desfraului in Marea Britanie dupa relaxarea restrictiilor anti COVID
Petreceri cu alcool pe stradă, englezoaice bete-moarte. Imaginile desfrâului în Marea Britanie, după relaxarea restricțiilor anti COVID. Sursa foto: www.dailymail.co.uk/AP/ Getty. Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Britanicii au petrecut intens noaptea trecută, după au intrat în faza a doua de relaxare a restricțiilor, fiind un adevărat desfrâu pe străzile din marile orașe. Oamenii s-au distrat în aer liber și au băut până la refuz, după ce s-au deschis pub-urile și terasele cu servire în aer liber.  

Premierul Boris Johnson i-a avertzat pe britanici să fie precauți, după ce seara trecută pub-urile și restaurantele au fost pline de oamenii care au sărbătorit relaxarea restricțiilor anti-Covid, scrie Daily Mail.

ADVERTISEMENT

De asemenea, premierul spune că această relaxare a oamenilor i-ar putea aduce pe britanici înapoi în carantină și nu trebuie să lase garda jos, chiar dacă restricțiile nu mai sunt atât de dure.

Petreceri cu alcool pe stradă, englezoaice bete-moarte. Imaginile desfrâului în Marea Britanie, după relaxarea restricțiilor anti COVID

În această dimineață, milioane de persoane din Marea Britanie s-au trezit cu prima lor mahmureală din acest an, după patru luni în care terasele și restaurantele au fost închise,iar acum s-au deschis doar pentru a servi în aer liber.

ADVERTISEMENT

Una dintre persoanele care a băut noaptea trecută a declarat că „mă bucur să anunț că sunt mahmură după o noapt în pub”, în timp ce o altă persoană a recunoscut că „nicio mahmureală nu se compară cu cea de pe 12 aprilie”, potrivit sursei citate anterior.

Scene șocante au fost văzute aseară pe străzile din Londra, Newcastle, Birmingham și Manchester. Oamenii legii au încercat să impună distanțarea socială în Soho, unde mulțimi de oameni beau pe străzi și nu se străduiau foarte mult să se distanțeze.

ADVERTISEMENT

Totodată, au fost văzute și câteva femei într-un grup, care sărbătoreau prima lor ieșire în oraș, după patru luni de carantină, dar și persoane aflate pe trotuar, după ce au consumat alcool peste măsură.

Boris Johnson, avertisment pentru britanici

De asemenea, ieri s-au deschis și saloane de coafură, sălile de sport și magazinele neesențiale. „În mod evident, ieri oamenii au putut să meargă la pub, să meargă la cumpărături, să se tundă și așa mai departe, și asta e minunat”, a mai spus Boris Johnson.

ADVERTISEMENT

„Numărul infecțiilor, spitalizărilor și deceselor a scăzut. Dar este foarte important ca toată lumea să înțeleagă că scăderea acestor numere nu se datorează campaniei de vaccinare, ci a lockdown-ului, care a fost foarte importantă pentru aceste rezultate ale pandemiei.

Desigur, și campania de vaccinare a ajutat, dar cel mai mare rol l-a avut lockdown-ul. Deci, pe măsură ce ne relaxăm, rezultatul va fi, inevitabil, că vom vedea mai multe infecții și, din păcate, mai multe spitalizări și decese, iar oamenii abia au ajuns să înțeleagă acest lucru ”, a continuat premierul.

ADVERTISEMENT