Life

Piața Times Square din New York, locul unei hore românești. Clipul a devenit viral

Piața Times Square din New York, locul unei hore românești. Dansatorii maramureșeni au încins o horă mare chiar în piață!
15.09.2023 | 16:16
Piata Times Square din New York locul unei hore romanesti Clipul a devenit viral
Piața Times Square din New York a devenit locul unei hore. Foto Captură Facebook
ADVERTISEMENT

Piața Times Square din New York, locul unei hore românești. Românii au încins un joc în celebra piață, iar clipul a devenit viral.

Piața Times Square din New York a devenit locul unei hore

Aglomerata piață newyorkeză a devenit neîncăpătoare pentru maramureșenii dornici de joc. Ansamblul Folcloric National Transilvania a ajuns la New York și nu au putut să nu le arate americanilor cum se dansează pe la noi.

ADVERTISEMENT

Zeci de tineri au început să danseze în centrul pieței, fiind acompaniați și de muzică. Oamenii din jur s-au oprit să privească, iar unii dintre ei chiar au filmat scenele inedite.

„Mândru’îi Maramureșu’ oriunde am fi!!! Moroșeni la New York”, este descrierea clipului video respectiv.

ADVERTISEMENT

Clipul video cu maramureșenii dansând o horă în New York a devenit viral pe rețelele de socializare. Desigur, românii au fost foarte mândri de acest moment și au cometat cuvinte de laudă.

Zeci de mii de oameni au văzut clipul

„Așa-s moroșenii! Fac show în orice colț al lumii!”, a scris cineva. „Îmi crește inima cât casa de dragul vostru!”, a mai spus cineva, tot pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Câteva zeci de mii de oameni au urmărit clipul distribuit pe rețelele de socializare. Unii chiar le-au cerut moroșenilor să vină și în alte locuri din lume, cum ar fi în Germania! „Moroșenii mei dragi! Hai și la Stuttgart”, a scris cineva.

„Contagioși de frumoși și plini de viață, admirabili!!!”, a mai notat cineva tot pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

„Maramureșul e fruntea, cei mai faini și cei mai buni oriunde ar fi!”, „Felicitări! Umpleți sufletele oamenilor cu bucurie!”, ”Frumoase moroșencele, dar…nici cu feciorii nu-mi este rușine! Bravo ! Respect!”, au mai scris oamenii.

Datele transmise de Ministerul de Externe arată că în 2021 în Statele Unite ale Americii locuiau circa jumătate de milion de români, toți cu acte în regulă.

ADVERTISEMENT