Sport

Pierderi importante pentru Dinamo după derby-ul cu Rapid! Moura s-a accidentat, iar un titular e suspendat cu FC U Craiova

Dinamo a pierdut derby-ul cu Rapid, scor 1-2, în etapa a 23-a din SuperLiga. Zeljko Kopic nu va avea la dispoziție un om de bază pentru duelul cu FC U Craiova 1948.
27.01.2024 | 23:01
Pierderi importante pentru Dinamo dupa derbyul cu Rapid Moura sa accidentat iar un titular e suspendat cu FC U Craiova
Gabriel Moura a ieșit accidentat în a doua repriză a derby-ului cu Rapid. Foto: FANATIK.
ADVERTISEMENT

Dinamo și Rapid au dat piept pe Arena Națională în etapa cu numărul 23 din SuperLiga. Duelul a fost extrem de echilibrat față de meciul tur, când formația pregătită de Cristiano Bergodi s-a impus fără probleme, scor 4-0. Jucătorii lui Dinamo au acuzat probleme medicale pe parcursul disputei cu Rapid, scor 1-2.

Gabriel Moura a ieșit accidentat din derby-ul cu Rapid

Gabriel Moura, „veteranul” din banda dreaptă a lui Dinamo, a căzut pe gazon în minutul 70 al derby-ului cu Rapid. „Centralul” George Găman a oprit jocul pentru ca fundașul brazilian să primească îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, Gabriel Moura, care a fost titular contra rivalilor din Giulești, a părăsit terenul, fiind înlocuit în minutul 73 de Cristian Costin. Brazilianul a fost scos cu targa la marginea careului, având mari dificultăți în a călca pe gazon. De asemenea, jocul a fost oprit și în minutul 84.

Darko Velkovski, aflat la debutul în tricoul „alb-roșu”, s-a prăbușit pe gazon și a acuzat probleme musculare. În cele din urmă, fundașul nord-macedonean a continuat partida. În vârstă de 28 de ani, Velkovski nu mai jucase un meci oficial de pe 19 iunie 2023.

ADVERTISEMENT

Josue Homawoo, suspendat pentru derby-ul cu FC U Craiova 1948

Zeljko Kopic se va confrunta cu o absență importantă la derby-ul cu FC U Craiova 1948 din etapa următoare. Fundașul Josue Homawoo a primit cartonașul galben în minutul 80 al derby-ului cu Rapid și va rata duelul din deplasare contra oltenilor.

Josue Homawoo a fost avertizat de George Găman pentru o împingere asupra lui Funsho Bamgboye. Fundașul adus în vară de Dinamo a ajuns la un cumul de 4 cartonașe galbene după cele încasate în meciurile cu FC Voluntari, Hermannstadt și Petrolul.

ADVERTISEMENT

Rapid a solicitat 2 penalty-uri în meciul cu Dinamo

Derby-ul Dinamo – Rapid nu a fost ferit de faze de joc controversate. Rapid a solicitat nu mai puțin de 2 lovituri de pedeapsă, însă George Găman și Ovidiu Hațegan au lăsat jocul să continue de fiecare dată. În minutul 47, Rrahmani a căzut în careu după un duel cu Darko Velkovski.

Atacantul kosovar a cerut cu insistență o lovitură de la 11 metri după un contact între piciorul drept al lui Rrahmani și piciorul stâng al fundașului nord-macedonean. Faza a fost analizată în camera VAR, însă giuleștenii nu au primit penalty.

ADVERTISEMENT

În minutul 74, Papeau a trecut mingea pe lângă Cristian Costin. Fundașul intrat în locul lui Gabriel Moura a întins brațul către minge, însă reluările video nu arată concret dacă jucătorul de 25 de ani a atins mingea cu mâna.

Acțiunea a fost, de asemenea, analizată în camera VAR, însă arbitrii nu au acordat lovitură de pedeapsă. Daniel Niculae, președintele giuleștenilor, și-a făcut cruce când a sesizat că Găman nu este chemat la margine de oficialii din camera VAR.

ADVERTISEMENT
Tags: