Sport

Ce nu s-a văzut la TV în derby-ul Dinamo – Rapid. Război între fanii “câinilor” și mesaje ironice

Dinamo - Rapid rămâne un derby pentru suporteri indiferent de locul în clasament, iar asta s-a văzut pe Arena Națională, în ciuda protestului galeriei Rapidului.
27.01.2024 | 22:02
Dinamo - Rapid, derby cu incidente pe Arena Națională. Lucruri interesante care nu s-au văzut la TV
ADVERTISEMENT

Derby-ul Dinamo – Rapid a început cu câteva zile înainte de meci, iar spiritele s-au încins la FANATIK SUPERLIGA, unde „Bocciu” i-a atacat pe „câini” și a anunțat că galeria Rapidului nu se va prezenta pe Arena Națională.

Dinamo – Rapid, o umbră a duelurilor tari din trecut, dar în continuare un derby

Galeria Rapidului s-a strâns pe stadionul Giulești pentru a urmări partida, în timp ce 13.000 de suporteri dinamoviști i-au luat tare din start pe jucătorii lui Cristiano Bergodi, cu huiduieli, înjurături, scandări xenofobe și rasiste. Căpitanul Cristi Săpunaru a fost cel mai apostrofat, fiind înjurat de întreg stadionul.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, peluza Rapidului a rămas aproape goală. Doar câțiva suporteri pe care îi poți număra pe degete au poposit în tribuna unde gazdele i-au pregătit totuși schela de unde Liviu Ungurean, liderul galeriei Rapidului dirijează de obicei la meciuri corul suporterilor „alb-vișinii”.

Chiar dacă „Bocciu” anunța că peluza Rapidului va fi lăsată goală pe Arena Națională, aproximativ 20-30 de suporteri rapidiști au fost prezenți la inelul trei însă nu în mod organizat. Aceștia chiar și-au încurajat în câteva momente echipe și au venit cu însemnele echipei și nu s-au alăturat galeriei care a umplut Peluza Nord pe Giulești.

ADVERTISEMENT

Galeriile lui Dinamo, ruptură în urma scandalului cu bilete la derby-ul cu Rapid. Tensiuni majore pe Arena Națională: „Niciodată frați cu dușmanii”

Peluza Cătălin Hîldan a umplut primul inel pe Arena Națională și și-a încurajat echipa pe tot parcursul meciului, în timp ce Sud Dinamo a intrat pe stadion doar cu câteva minute înainte de startul partidei.

Aceștia au afișat un mesaj ca formă de protest, după ce nu au fost de acord ce decizia PCH de a nu le da toată peluza rivalilor de la Rapid: „Ultras nu e despre a câștiga cele trei puncte/ Ci despre a nu-ți pierde demnitatea”. 

ADVERTISEMENT

Aripa radicală a galeriei lui Dinamo chiar a părăsit tribuna în minutul 19 și nu și-au mai încurajat echipa. Au lăsat banner-ul în sectorul, iar în cele din urmă au părăsit stadionul. În acest moment, PCH a replicat dur: „Niciodată frați cu dușmanii”. 

Peluza Sud Dinamo a părăsit Arena Națională
Peluza Sud Dinamo a părăsit Arena Națională ca formă de protest pentru cum PCH i-a tratat pe rivalii de la Rapid.

Jucătorii Rapidului s-au bucurat la gol cu puținii suporteri „alb-vișinii” care au venit pe Arena Națională

Nu au lipsit nici materialele pirotehnice care au ajuns de mai multe ori pe suprafața de joc. Suporterii lui Dinamo au rămas fără voce în minutul 41, când Jayson Papeau a deschis scorul la prima ocazie a „giuleșternilor”.

ADVERTISEMENT

Extrem de interesant și un moment care a scăpat camerelor TV, s-a petrecut imediat după gol, când întreaga echipă a Rapidului a sprintat spre peluza unde se aflau în jur de 20-30 de fani și s-au bucurat alături de ei.

Singurii suporteri rapidiști prezenți pe Arena Națională la derby-ul cu Dinamo
Singurii suporteri rapidiști prezenți pe Arena Națională la derby-ul cu Dinamo

În prelungirile primei reprize, Abdallah a reușit să înscrie extrem de norocos după o deviere. Atacantul a mai ratat o ocazie uriașă și confirma forma bună din meciurile amicale din cantonamentul de la Side.

Inevitabilul se produce în minutul 50. Centralul Găman întrerupe partida. Suporterii lui Dinamo i-au bombardat pe jucătorii Rapidului cu artificii

Pe tot parcursul partidei, mai multe petarde, fumigene și torțe au ajuns pe suprafața de joc, iar în finalul primei reprize și în debutul părții secunde, jucătorii Rapidului au fost pur și simplu bombardați cu… artificii.

Astfel, arbitrul a luat decizia să oprească partida. Crainicul stadionului a anunțat că derby-ul ar putea fi oprit definitiv dacă ultrașii vor mai continua să arunce cu materiale pirotehnice în teren și să scandeze lozici rasiste. Incidentele însă au continuat și Dinamo riscă cel puțin o amendă.

Incidente la derby-ul Dinamo - Rapid
Incidente la derby-ul Dinamo – Rapid

Suporterii dinamoviști de la tribuna a doua au avut mai multe bannere acide la adresa rivalilor: „În 1923 s-a născut un mit/ În 2016 mitul a murit/ I-ați făcut de 7 ani?/ Centenar inventat parastas adevărat”, a fost doar unul dintre zecile de mesaje ale ultrașilor.

Ultrașii lui Dinamo s-au pregătit cu zeci de mesaje în ciuda absenței rivalilor din peluză
Ultrașii lui Dinamo s-au pregătit cu zeci de mesaje în ciuda absenței rivalilor din peluză

Zeljko Kopic s-a agitat la fel de mult ca fanii din tribune și a depășit aproape tot meciul spațiul băncii de rezerve. A gesticulat, a dat indicații și aproape a intrat în teren în mai multe rânduri, spre deosebire de Cristiano Bergodi.

Zeljko Kopic a trăit la intensitate primul derby pe banca lui Dinamo
Zeljko Kopic a trăit la intensitate primul derby pe banca lui Dinamo

Adnan Golubovic, moment special în finalul partidei. I-a salvat pe „câini” în fața lui Burmaz, însă nu a mai putut face nimic în minutul 90

În minutul 88, Adnan Golubovic, a reușit o paradă senzațională la o minge pe care scria gol. Portarul a blocat inextremis șutul lui Burmaz din careul mic. Sârbul și-a luat revanșa la faza următoare, când a reușit să marcheze golul victoriei în minutul 90. 1-2 și „câinii” tremură în continuare deși jocul a arătat mai bine.

  • 13.425 de fani au fost prezenți pe Arena Națională la derby-ul Dinamo – Rapid, deși la ora meciului termometrele arătau 2 grade Celsius
ADVERTISEMENT