News

O rețea de supermarketuri retrage de la vânzare un lot de pipote de pui, din cauza Salmonella  

Încă o rețea de supermarketuri din România anunță că retrage de la vânzare un lot de pipote de pui, din cauza Salmonella. Anunțul, făcut de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor.
04.12.2021 | 11:06
O retea de supermarketuri retrage de la vanzare un lot de pipote de pui din cauza Salmonella
Pipote de pui, retrase dintr-o rețea de supermarketuri din România, din cauza Salmonella. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) continuă verificările în cele mai importante supermarketuri din România.

După ce joi lanțul de magazine Penny a anunțat retragerea de la vânzare a unui lot de pipote de pui în care s-a descoperit Salmonella, o situație similară s-a constatat în cazul unui alt important actor comercial.

ADVERTISEMENT

Vineri, și cei de la Profi anunţau retragerea de la vânzare a unui lot de pipote de pui cu Salmonella, recomandându-le celor care au achiziţionat acest produs să-l distrugă şi să se prezinte în magazine pentru a le fi returnați banii.

Pipote de pui, retrase dintr-o rețea de supermarketuri din România, din cauza Salmonella

Într-un comunicat emis de site-ul ANSVSA, lanțul de magazine Profi anunță că retrage de la comercializare un lot de pipote de pui, după ce s-a constat că sunt contaminate cu Salmonella, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

ADVERTISEMENT

Vorbim în acest caz de un lot de pipote de pui Copanex Ograda, din Polonia, congelate, la 500g . Numărul lotului este 301021.

Pipote pui retrase Profi Salmonella. Sursa foto: ansvsa.ro

”Vă informăm că s-a inițiat retragerea de la comercializare a produsului menționat mai sus, că urmare a evidentierii prezenței Salmonella enteritidis”, a anunțat instituția într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Autoritățile recomandă persoanelor care au achiziționat produsul din lotul mentionat mai sus sa nu îl consume, ci să îl distrugă sau să îl aducă înapoi în oricare magazin Profi.

Contravaloarea produselor cumpărate va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Compania COPANEX SRL  anunță că își cere scuze pentru neplăcerile create.

ADVERTISEMENT

Pipote de pui retrase și din magazinele Penny

Tot în această săptămână, rețeaua de magazine Penny a anunțat retragerea pipotelor de pui congelate de 500 de grame, precum și a ficatului de pui congelat, 1000g, ca urmare a evidențierii prezenței Salmonella enteritidis.

”Compania poloneză Copanex a decis rechemarea produsului „Pipote de pui. Produs congelat. 500g, toate loturile, EAN: 7896589533311”, precum și a produsului „Ficat de pui. Produs congelat. 1000g. Origine: Polonia, Lot: 021121, Data de productie: 17.08.2021, Data de expirare: 17.02.2023, EAN: 5994229001731”.

Lanțul de supermarketuri a inițiat retragerea produselor ca urmare a evidențierii prezenței Salmonella enteritidis la unele dintre loturile analizate.

ADVERTISEMENT