News

Pirotehniștii SRI au aruncat în aer o pungă cu mălai, în Galați. Pachetul a fost „neutralizat” cu ajutorul unui robot

22.04.2020 | 22:11
Pirotehnistii SRI au aruncat in aer o punga cu malai in Galati Pachetul a fost neutralizat cu ajutorul unui robot
ADVERTISEMENT

Pirotehniștii SRI din Galați au aruncat în aer o pungă cu mălai, după ce au primit un apel care remarca prezența unui colet suspect pe stradă.

Pirotehniștii SRI au aruncat în aer o pungă cu mălai

Specialiștii au primit un apel pe numărul unic de urgență 112 care semnala că pe o stradă din Galați ar exista un colet suspect, după care s-au deplasat la fața locului.

ADVERTISEMENT

Angajații ISU au deplasat o mașină de pompieri și echipaj SMURD, în cazul în care ar fi fost nevoie.

Pachetul suspect s-ar fi aflat într-o cutie de distribuție a gazelor naturale și specialiștii de la SRI au apelat la ajutorul unui robot special pentru a-l scoate de acolo.

ADVERTISEMENT

„Noi am asigurat zona cu autospecială de stingere şi un echipaj medical SMURD conform procedurilor de intrevenţie în astfel de cazuri. A fost misiunea celor de la SRI. Robotul a scos pachetul suspect din interiorul cutiei de distribuţie a gazelor naturale.

Apoi, cu ajutorul unui şoc, pachetul a fost neutralizat”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

ADVERTISEMENT

Pirotehniștii au avut surpriza să afle că în pachetul suspect se afla o pungă de mălai.

În momentul „neutralizării”, punga cu mălai s-a împrăștiat pe stradă, din cauza șocului aplicat de robot. După ce și-au terminat misiunea, cei de la SRI i-au lăsat pe angajații unei societăți de salubrizare să curețe trotuarul.

Pirotehniștii SRI sunt obligați să acționeze cu maximă seriozitate la fiecare apel, cu toate că în majoritatea cazurilor alarma e falsă.

ADVERTISEMENT