News

Plan Roșu activat pentru un grav accident produs în Dâmbovița. 15 mașini de intervenție la fața locului

Plan Roșu de intervenție activat, vineri seara, după un grav accident rutier produs în Crevedia, Dâmbovița. Circa 15 mașini de intervenție mobilizate.
08.12.2023 | 21:03
Plan Rosu activat pentru un grav accident produs in Dambovita 15 masini de interventie la fata locului
Accident grav în Crevedia: coliziune între un microbuz și două mașini. Plan Roșu de intervenție activat. Sursa foto: dambovita24.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție, vineri seara, după un accident rutier grav petrecut în județul Dâmbovița. Un microbuz de transport persoane și două autoturisme s-au ciocnit violent, provocând rănirea mai multor oameni.

Accident grav în Dâmbovița: coliziune între un microbuz și două mașini. Plan Roșu de intervenție activat

Din primele informații, coliziunea celor trei vehicule a avut loc pe DN 1A, în apropiere de satul Dârza, din comuna Crevedia. În urma accidentului, mai multe persoane au ajuns la spital.

ADVERTISEMENT

IGSU informează că în accident au fost implicate 20 de persoane. După primele evaluării medicale la faţa locului, 3 adulţi şi un minor au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

”În urma impactului, trei persoane, respectiv un pasager din microbuz, un pasager dintr-un autoturism şi o conducătoare auto, au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Alte trei persoane (pasageri din microbuz) au refuzat transportul la o unitate medicală. Microbuzul ar fi efectuat transportul de persoane pe ruta Crevedia-Ciocăneşti şi s-ar fi deplasat din direcţia Buftea către Crevedia”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Dată fiind amploare evenimentului, la faţa locului au intervenit nu mai puțin de 15 echipaje de la ISU. E vorba de 8 echipaje SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple, un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere, un punct medical avansat și 3 ambulanţe. ”Poliţiştii efectuează cercetări, urmând să stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii accidentului rutier”, mai anunţă IPJ Dâmboviţa.

ADVERTISEMENT

Accident grav și în Bihor. O persoană a murit, alta e în stare gravă

Ziua de vineri, 8 decembrie, a fost una neagră pe șoselele din țară. Tot la orele serii, un alt accident grav a avut loc, de această dată la ieşirea din Oradea spre Nojorid. O persoană a fost încarcerată şi a fost grav rănită, iar alta a intrat în stop cardio respirator şi a decedat.

Anunţul privind producerea accidentului, în care au fost implicate două mașini, a fost făcut de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana al judeţului Bihor.

ADVERTISEMENT

“Una dintre victime a fost încarcerată dar conştientă şi se află în cod roşu medical (n.r. stare foarte gravă). O altă victimă se află în stop cardio-respirator şi i se aplică manevre de resuscitare”, a precizat ISU, conform ebihoreanul.

ADVERTISEMENT