News

Plan roșu activat și zeci de mașini de pompieri la Spitalul Budimex, în urma unui apel de incendiu la 112. Ce s-a întâmplat, de fapt. Foto exclusiv

Un apel la 112 anunța un incendiu la Spitalul Budimex. Planul roșu a fost activat și zeci de mașini de pompieri au fost trimise la fața locului. FANATIK vă spune ce s-a întâmplat, de fapt
24.08.2021 | 22:45
Plan rosu activat si zeci de masini de pompieri la Spitalul Budimex in urma unui apel de incendiu la 112 Ce sa intamplat de fapt Foto exclusiv
Plan roșu activat și zeci de mașini de pompieri la Spitalul Budimex, în urma unui apel de incendiu la 112. Ce s-a întâmplat, de fapt. Foto exclusiv Sursa foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Alarma s-a dat în jurul orei 21:50, prin apel la 112. A fost anunțat un incendiu la unitatea medicală.

Autoritățile au activat planul roșu de intervenție și zeci de mașini de pompieri și echipaje de inervenție s-au deplasat la fața locului. Alarma a fost una falsă.

ADVERTISEMENT

Plan roșu activat și zeci de mașini de pompieri la Spitalul Budimex, în urma unui apel la 112 care anunța un incendiu. Ce s-a întâmplat, de fapt. Foto exclusiv

„Ca urmare a unui apel la 112, care anunța un incendiu la Spitalul BUDIMEX din Capitală, pentru optimizarea misiunii de răspuns, la ora 21.54 a fost activat Planul Roșu de Intervenție,” a transmis ISU.

„Odată ajunse la fața locului, s-a constatat că anunțul de incendiu nu se confirmă, fumul fiind rezultat în urma unei acțiuni de deratizare în cadrul spitalului. Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat. Resursele de intervenție vor fi retrase în mod progresiv,” a adăugat.

ADVERTISEMENT
pompieri
Alertă de incendiu la spitalul Budimex, zeci de mașini de pompieri, mobilizate
Sursa foto: Fanatik

De data aceasta, autoritățile s-au mobilizat exemplar. În ultimul an au fost mai multe evenimente de acest fel. Unele dintre ele s-au transformat în adevărate tragedii.

Tragediile din spitalele românești, cauzate de incendii

Amintim două, cele mai grave, dintre evenimentele tragice care au marcat spitalele românești în ultimul an.

ADVERTISEMENT

La data de 14 noiembrie 2020, în jurul orei 18:30, un incendiu a mistuit secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț. Zece oameni și-au pierdut viața.

Unul dintre medici a fost grav rănit și, pentru că România nu este capabilă să-și trateze arșii, a fost transferat la un spital din Belgia. Mai multe nereguli au ieșit la iveală după incidentul nefericit.

ADVERTISEMENT

Al doilea episod care s-a transformat într-o adevărată catastrofă a fost incendiul care a cuprins pavilionul 5 al Institutul „Matei Balș” din București, cel mai mare spital de boli infecțioase din România.

Numărul victimelor a fost mai mare decât în primul caz, ajungând până la 17 decese. Mai mulți oameni au decedat ulterior, din cauza complicațiilor infecției cu Covid-19.

La momentul izbucnirii flăcărilor, în pavilionul afectat se aflau 102 pacienți. 53 dintre aceștia au fost transferați la alte spitale, iar restul în alte clădiri ale institutului.

ADVERTISEMENT
Tags: