Life

Planta banală care este extrem de toxică pentru câini. Mulți o au în grădină primăvara

Niște plante banale pe care le ai în grădină pot reprezenta un adevărat pericol pentru animalul de companie. Acestea sunt toxice pentru câini, însă nu mulți știu aceste aspecte.
21.02.2023 | 12:13
Planta banala care este extrem de toxica pentru caini Multi o au in gradina primavara
Planta banală care este extrem de toxică pentru câini. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă ești un mare iubitor de animale și ai un patruped în curtea ta, ar fi bine să știi că anumite plante pot fi extrem de toxice pentru el. Deși arată bine și au un parfum plăcut, ori îți sunt dragi, acestea pot deveni un adevărat pericol pentru câinele tău.

Plantele care sunt toxice pentru animalul tău de companie

Proprietarii de câini au primit un avertisment chiar înainte de începutul primăverii. Cei care nu vor să aibă probleme ar fi bine să se gândească de două ori înainte de a planta anumite flori, pentru că ele pot fi dăunătoare pentru animalele de companie din cauza componentelor lor toxice.

ADVERTISEMENT

Hortensiile și glicinele pot fi toate binevenite în grădină datorită frumuseții lor, dar proprietarii de animale de companie trebuie să știe că acestea sunt dăunătoare pentru patrupezii lor. Iar aceste plante nu sunt singurele. Printre plantele toxice pentru animale se numără și crizantemele, stejarii, roșiile, dar și teiul, susțin experții de la Harringtons, hrană naturală pentru câini.

Astfel, dacă obișnuiești să plantezi roșii în curte și ai un animal de companie ar fi bine să iei în calcul și scenariul în care această plantă extrem de banală îți poate pune în pericol patrupedul. Asta nu înseamnă însă că nu poți să găsești alte soluții pentru a avea o curte mult mai frumoasă.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că există o mulțime de plante prietenoase cu câinii pe care le poți alege în schimb, dacă dorești să adăugați ceva la grădina ta în această primăvară. Opțiunile includ camelii și margarete, plus trandafirii și floarea-soarelui, care sunt întotdeauna populare.

Plantele benefice pentru animalul tău de companie

De asemenea, ultima, dar nu cea din urmă pe lista de recomandări realizată de experții de la Harringtons, hrană naturală pentru câini, este Lavanda, care este uneori folosită ca ulei pentru a ajuta la combaterea simptomelor alergice la câini, datorită efectelor sale antiinflamatorii și calmante.

ADVERTISEMENT

Sursa citată le recomandă tuturor iubitorilor de animale să nu renunțe să crească plante în curte, însă doar să țină cont de sfaturile menționate anterior. Fiecare plantă are beneficiile sale pentru starea noastră de bine și din fericire putem alege dintr-o gamă largă, fără a ne pune în pericol patrupedul.

“Folosirea unui spațiu în aer liber și crearea propriului eden de verdeață nu numai că aduce beneficii pentru sănătatea ta mentală și pentru mediu, dar îi oferă și câinelui tău un loc distractiv de explorat.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, înainte de a începe, ar trebui să știți ce plante este mai bine să evitați, deoarece ar putea fi toxice pentru cățeii dvs”, se mai arată în recomandarea venită din partea experților de la Harringtons, potrivit The Mirror.

ADVERTISEMENT
Tags: