Life

Planta care i-a ruinat pe fermierii din România. Au investit bani mulți, dar au pierdut totul

O plantă i-a ruinat pe fermierii din România. Nu puțini sunt cei care au investit bani mulți, dar au ajuns să piardă totul.
08.03.2024 | 17:01
Planta care ia ruinat pe fermierii din Romania Au investit bani multi dar au pierdut totul
Planta care i-a ruinat pe fermierii din România. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

O plantă i-a ruinat pe fermierii din România. Au investit bani mulți, dar au pierdut totul. Cum s-a întâmplat așa ceva și unde a apărut problema? Numeroase persoane s-au trezit cu ochii în soare.

Planta care i-a ruinat pe fermierii din România

Numeroși fermieri și-au pus baza într-o plantă, în rezultatele aveau să fie unele devastatoare. Nu doar că această plantă i-a ruinat pe fermierii din România, dar i-a adus chiar în pragul disperării.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre rapiță. Iar la începutul acestui an, fermierii au fost ruinați. Ei au fost nevoiți să distrugă suprafețele imense de culturi, pentru că acestea nu au răsărit corespunzător din cauza lipsei de apă.

Cea mai dificilă situație este în județul Olt. Aici, sute de hectare de culturi de rapiță au fost calamizate din cauza lipsei de precipitații, într-o proporție de aproape 90%. Iar agricultorii care au fost afectați de secetă au notificat autoritățile în acest sens.

ADVERTISEMENT

Pierderi de peste 70% din cultura de rapiță

Mihaela Luminiţa Mareş confirmă faptul că această plantă i-a ruinat pe fermierii din România. Se pare că numai în două localități, Găneasa și Tătulești, pierderile au fost de peste 70% din cultura de rapiță, întinsă pe 400 de hectare.

Ce s-a întâmplat, de fapt, și cum au pierdut fermierii totul? În primul rând se pare că de vină a fost seceta. Ulterior, rapița a avut o răsărire neuniformă. În acest sens, autoritățile au efectuat deja câteva controale.

ADVERTISEMENT

Se dorește realizarea unui raport. Mai departe, după întocmirea lui, se va forma o comisie care va merge pe teren astfel încât să poată fi evaluată suprafața, dar și gradul de afectare al culturii.

„În judeţul Olt sunt culturi de rapiţă afectate de secetă, în special cele înfiinţate în luna septembrie, pentru că a urmat o perioadă fără ploi şi rapiţa a avut o răsărire neuniformă. Sunt aproximativ 400 de hectare unde calamitarea este de peste 70%, de 80%, după cum au constatat colegii care s-au deplasat în teren.

ADVERTISEMENT

Astăzi au fost efectuate constatări în localităţile Tătuleşti şi Găneasa, în baza unui raport operativ transmis de primării. Suprafaţa cultivată cu rapiţă calamitată ar putea creşte. Avem o solicitare de la un fermier din Pleşoiu care a anunţat că are 400 de hectare cu rapiţă calamitată.

Dar în acest caz încă nu a fost transmis raportul operativ de la primărie. După ce se va primi acest raport, se va forma o comisie ce se va deplasa în teren pentru evaluarea suprafeţei şi gradului în care a fost afectată cultura”, a declarat, pentru Agerpres, Mihaela Luminiţa Mareş.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a...
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a Rusiei
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
"M-am întors la el, dar nu a mai zis nimic". Gheorghe a murit sub ochii iubitei, ucis de un capac de canal, în Belgia. Urma să se căsătorească la vară
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea...
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Salarii foarte mari pentru românii din Spania. Ce venituri oferă angajatorii
Salarii foarte mari pentru românii din Spania. Ce venituri oferă angajatorii
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată