Life

Planta care provoacă dureri de cap și stări de rău. Mulți români o au în casă, dar nu știu de acest efect secundar

Plantele de interior care toată lumea trebuie să le evite, cu orice preț. Pot avea efecte nocive și nebănuite asupra organismului uman
28.11.2023 | 08:21
Planta care provoaca dureri de cap si stari de rau Multi romani o au in casa dar nu stiu de acest efect secundar
Planta nocivă care nu trebuie să se regăsească în casa ta. Este dăunătoare pentru organism Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Nu mai este niciun secret faptul că plantele sunt cele care dau culoare unei încăperi și oferă viață oricărui spațiu. Românii sunt mari iubitori de plante, însă, ceea ce nu știu mulți este faptul că unele pot fi extrem de dăunătoare pentru organism.

Planta pe care nu trebuie să o integrați în peisajul interior al casei

De cele mai multe ori, atunci când luăm în calcul amenajarea unui spațiu interior, plantele joacă un rol extrem de important. Ele sunt cele care dau culoare, dar și cele care purifică aerul. Și, totuși, există și anumite excepții.

ADVERTISEMENT

Nu toate plantele sunt recomandate pentru a fi ținute în interior, iar asta din cauza efectelor nocive pe care le pot avea. În contrast cu frumusețea lor, unele pot avea efecte adverse nebănuite.

Planta care este extrem de periculoasă pentru organism este iedera englezească. Specialiștii în amenajări interioare recomandă evitarea ei, cu orice preț.

ADVERTISEMENT

În special, această plantă este periculoasă pentru familiile cu copii. Cei mici sunt tentanți să atingă frunzele ei, ceea ce ar putea duce la iritații ale pielii, vărsături, diaree, dar și probleme respiratorii.

Nici adulții nu sunt feriți de aceste simptome. Inclusiv cei mai în vârstă pot suferi de aceste stări de rău dacă se află în preajma unei idere englezești.

ADVERTISEMENT

Frumusețea plantelor poate fi dăunătoare pentru organism

Tot pe lista plantelor care trebuie evitate se află și Crinul de Paște. La fel ca și iedera englezească, cei mai afectați sunt cei mici. Polenul Crinului Englezesc este extrem de toxic. Odată ingerat, se poate ajunge la stări de vărsături.

La fel de toxic este și Crinul Păcii care îi afectează, în principal, pe copii. Cei care nu pot sta departe de această plantă, trebuie să știe că se expun unei serii întregi de riscuri.

ADVERTISEMENT

Printre cele mai comune efecte adverse ale Crinului Păcii se numără arsuri ale buzelor și gâtului, umflături și chiar dureri acute. Astfel de stări pot apărea după ce floarea a fost ingerată.

O altă plantă extrem de comună, dar la fel de periculoasă este Narcisa. De obicei, asemănarea bulbilor de Narcisă cu ceapa face ca cei mici să o ingereze. De aici, până la creșterea tensiunii, a ritmului cardiac sau chiar deces mai este un singur pas.

ADVERTISEMENT
Tags: