Life

Planta ce produce foarte mult oxigen pe care e bine s-o ai în casă. I se mai spune și ”Sabia Sfântului Gheorghe” și îți oferă un somn mai liniștit

Planta care generează oxigen în locuință. Mai este cunoscută ca ”Sabia Sfântului Gheorghe” și ajută oamenii să se odihnească mai bine.
26.01.2024 | 18:30
Planta ce produce foarte mult oxigen pe care e bine so ai in casa I se mai spune si Sabia Sfantului Gheorghe si iti ofera un somn mai linistit
Planta care generează oxigen în locuință. Mai este cunoscută ca ”Sabia Sfântului Gheorghe” și ajută oamenii să se odihnească mai bine. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Planta ce produce foarte mult oxigen pe care e bine s-o ai în casă. I se mai spune și ”Sabia Sfântului Gheorghe” și îți oferă un somn mai liniștit. A fost cercetată îndelung de specialiști pentru a i se afla beneficiile.

Planta care generează oxigen în locuință. Mai este cunoscută ca ”Sabia Sfântului Gheorghe” și ajută oamenii să se odihnească mai bine

Planta care generează oxigen în locuință. Mai este cunoscută ca ”Sabia Sfântului Gheorghe” și ajută oamenii să se odihnească mai bine. Științific se numește Sanseviera trifasciata și este originară din Africa tropicală.

ADVERTISEMENT

Aparține genului Sanseviera, foarte multe persoane apreciind-o pentru capacitatea sa de a purifica aerul. Un proiect al NASA (Administrația Națională Aeronautică și Spațială a SUA) a analizat floarea și a aflat care sunt avantajele sale.

În primul rând, este eficientă în purificarea aerului. În al doilea rând, cercetarea a scos la iveală faptul că elimină anumiți poluanți, cum ar fi formaldehida. De asemenea, în timpul nopții, planta are rolul de a absorbi dioxidul de carbon.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, sabia Sfântului Gheorghe eliberează oxigen în timpul zilei. Așadar, oamenii au foarte multe motive pentru a crește floarea în locuință. Poate fi păstrată cu foarte mare încredere în dormitor.

Sabia Sfântului Gheorghe și tradițiile mistice

Sabia Sfântului Gheorghe nu le aduce oamenilor numai un somn odihnitor pe timp de noapte, ci are și alte beneficii. Aceasta este cunoscută în tradițiile mistice, având o putere foarte mare de protecție. Planta poate fi folosită ca o amuletă.

ADVERTISEMENT

În acest sens, foarte multe persoane cred că prezența sa în mediile domestice alungă energiile rele. De asemenea, floarea cu frunze ascuțite favorizează purificarea energetică și le aduce oamenilor curaj și determinare.

Are o reputație foarte mare și în privința norocului pe care se spune că îl răspândește în preajma sa. Acesta este motivul pentru care sabia Sfântului Gheorghe este folosită adesea la inaugurările de afaceri din Coreea de Sud.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, în Brazilia floarea era folosită în trecut la intrarea în case și stătea pe lângă uși pentru a oferi protecție împotriva ochiului rău și a invidiei. Planta nu are nevoie de o cantitate mare de apă sau lumină.

Sabia Sfântului Gheorghe, plantă de apartament
Așa arată Sabia Sfântului Gheorghe. Sursa foto: jardineriaon.com. Colaj: Fanatik

Cum se îngrijește sabia Sfântului Gheorghe

Se îngrijește foarte ușor pentru că are o natură asemănătoare cu cea a unei plante suculente. Tolerează bine perioadele de secetă. Crește dintr-un rizom ascuns în subteran, plantele adulte având flori de culoare alb-verzui.

Ele răsar dintr-o tulpină terminală. Asta înseamnă că atunci când florile se usucă și fructul se coace, tulpina se usucă. Florile au o aromă foarte plăcută. Frunzele sale sunt plate, concave, groase și destul de dure. Măsoară între 30 cm și 1 metru lungime.

Supraviețuiește bine la umbră și rezistă la temperaturi între 5 și 30 de grade Celsius. Pentru a se dezvolta cât mai bine se ține la lumina soarelui cel puțin o dată pe săptămână. Pe de altă parte, planta este otrăvitoare pentru animale, așadar aveți grijă unde o amplasați.

ADVERTISEMENT